• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Amerikas Ebreju komitejas delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2006., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru

Vēl šajā numurā

22.06.2006., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Amerikas Ebreju komitejas delegāciju

 

Ministru prezidents Aigars Kalvītis trešdien, 21.jūnijā, tikās ar Amerikas Ebreju komitejas delegāciju, ko vadīja rabīns Deivids Hariss (David Harris).

Deivids Hariss ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas un ASV attiecības, Latvijas atbalstu ASV aizstāvētajām vērtībām demokrātijai un cilvēktiesībām, kā arī līdzdalību militārajās misijās Irākā un Afganistānā. Delegācijas vadītājs arī pauda gandarījumu par Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas neseno vizīti ASV un viņas runu ASV Kongresā, uzsverot, ka Latvijas brīvības cīņu stāsts līdzinās ebreju tautas vēsturei.

Viesi informēja, ka Amerikas Ebreju komiteja jau kopš 1990.gada aicināja ASV izveidot diplomātiskās attiecības ar Baltijas valstīm, kā arī atbalsta vīzu režīma atvieglošanu Latvijas pilsoņu ceļošanai uz ASV.

Aigars Kalvītis pauda Latvijas pateicību ASV par atbalstu neatkarības atgūšanā un uzsvēra, ka ASV ir Latvijas galvenais partneris. Ministru prezidents akcentēja Baltijas valstu atbalstu ASV un Eiropas Savienības sadarbībai.

Premjers atzīmēja aktīvo politisko dialogu un arvien pieaugošo ekonomisko sadarbību starp Latviju un ASV, aicinot palielināt ASV investīcijas rūpniecībā un informācijas tehnoloģijās, kā arī veicināt biznesa kontaktus.

Puses pārrunāja ebreju kopienas dzīvi un darbību Latvijā. Amerikas Ebreju komitejas delegācija pateicās valdības vadītājam par uzsākto darbību, izstrādājot likuma projektu par restitūcijām.

Tikšanās laikā notika viedokļu apmaiņa par demokrātisko procesu attīstību Ukrainā, Moldovā, Gruzijā un situāciju Baltkrievijā. Aigars Kalvītis uzsvēra Latvijas vēlmi sadarboties ar kaimiņvalstīm un dalīties savā reformu pieredzē.

Ministru prezidents akcentēja centienus veidot pragmatiskas attiecības ar Krieviju un informēja par nesenajām sarunām ar Krievijas augstākajām amatpersonām, kā arī veiksmīgo Krievijas patriarha Aleksija II vizīti Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!