• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2000., Nr. 465 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

21.12.2000., Nr. 465

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19. decembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr. 460/464 20.12.2000.

Akceptēta Ministru prezidenta politiskā iniciatīva par sadarbību informācijas sabiedrības attīstībā Baltijas jūras reģionā. Ārlietu ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju un Tieslietu ministriju uzdots divu nedēļu laikā izvērtēt iespēju organizēt Baltijas jūras reģiona Ministru prezidentu vienas dienas sanāksmi Rīgā laikā no 2001.gada 12. līdz 14.septembrim par sadarbību informācijas sabiedrības attīstībā Baltijas jūras reģionā un informēt Ministru prezidentu Andri Bērziņu. Ministru kabinets nolēma lūgt Valsts prezidenti, ministrijas un citas valsts institūcijas popularizēt iniciatīvu par sadarbību informācijas sabiedrības attīstībā Baltijas jūras reģionā. Atbalstīts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Birojs 2000" priekšlikums par Baltijas jūras valstu e-komercijas foruma organizēšanu Rīgā no 2001.gada 13. līdz 14.septembrim, kura laikā cita starpā tiks popularizēta iniciatīva par sadarbību informācijas sabiedrības attīstībā Baltijas jūras reģionā. Ministru prezidentam A.Bērziņam uzdots vērsties pie citu Baltijas jūras reģiona valstu Ministru prezidentiem ar priekšlikumu atbalstīt iniciatīvu par sadarbību informācijas sabiedrības attīstībā Baltijas jūras reģionā, kā arī Baltijas jūras valstu e-komercijas foruma organizēšanu. Baltijas jūras reģiona Ministru prezidentu pozitīvas attieksmes gadījumā Ministru prezidentam A.Bērziņam kā Baltijas jūras reģiona e-komercijas foruma goda priekšsēdētājam uzdots iesaistīties Baltijas jūras valstu e-komercijas foruma Ministru prezidentu virtuālajā organizācijas komitejā.

Valdība pieņēma zināšanai tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas sniegto informāciju par deleģējumu ministriem saistošu tiesību aktu izdošanai. Tieslietu ministrijai uzdots atbilstoši Eiropas Integrācijas padomes 2000.gada 13.novembra sēdē nolemtajam sagatavot un līdz 2001.gada 31.janvārim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā projektus par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos, kuros paredzēt: iespējas ministram izdot ārējus normatīvos aktus tajos gadījumos, ja ministru tam pilnvaro likums; iespējas pārejas laikposmā ministra izdotajos ārējos normatīvajos aktos ietvert atsauces uz tiesību aktiem vai normatīviem, kuri nav tulkoti latviešu valodā, pievienojot šo tiesību aktu vai normatīvu anotāciju latviešu valodā.

Ministru kabinets noteica, ka par lietas " SwemBalt v.Latvia" tālāko virzību ir atbildīga Tieslietu ministrija. Jautājumu par nepieciešamajiem finansu līdzekļiem nolemts izskatīt Ministru kabineta sēdē vienlaikus ar Tieslietu ministrijas iesniegtu turpmāko informāciju par lietas virzību. Ārlietu ministrijai un pārējām ministrijām, saņemot informāciju par līdzīgiem valsts intereses skarošiem jautājumiem, uzdots nekavējoties informēt Ministru kabinetu. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju un Ārlietu ministriju uzdots sagatavot konceptuālus priekšlikumus (organizatoriskā shēma un finansiālā shēma) valsts interešu pārstāvības mehānisma noteikšanai.

Valdība noteica, ka no Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā esošo valsts īpašuma objektu privatizācijā iegūtajiem līdzekļiem Liepājas speciālās ekonomiskās zonas attīstības programmas finansēšanai 2001.gadā tiek paredzēti 2 578 242,50 lati , no kuriem 900 tūkstoši latu tiek iedalīti 2000.gadā, bet pārējā summa — 2001.gadā saskaņā ar finansu ministra un ekonomikas ministra apstiprinātu grafiku.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!