• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP vienas darba vietas noteikšanu Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2006., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Parlamenta, Eiropas Savienības un Krievijas sadarbības komitejas pārstāvju vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

27.06.2006., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP vienas darba vietas noteikšanu Briselē

Latvijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Valdis Dombrovskis un Aldis Kušķis aicina Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti pievienoties Nīderlandes premjera iniciatīvai par EP vienas darba vietas noteikšanu Briselē. Nīderlandes premjerministrs Jans Peters Balkenende 14.jūnijā Eiropas Savienības (ES) samitā solīja censties panākt vienošanos par EP sēžu pārcelšanu no Strasbūras. Latvijas EP deputāti aicina arī mūsu valsts Ministru prezidentu pievienoties šai iniciatīvai, tādējādi samazinot EP izdevumus. EP plenārsesijas Strasbūrā, kas notiek vienu reizi mēnesī, gadā izmaksā vairāk nekā 200 miljonus eiro.

“Aktuālo jautājumu par papildus novirzītajām finansēm Strasbūras ēkai un EP plenārsēžu nodrošināšanai esmu minējis arī savā ziņojumā par Eiropas Savienības 2006.gada ES budžeta vadlīnijām. Arī skandāls par iespējams jau 25 gadus ilgo Strasbūras domes nepamatoti augsto īres maksu ir aktualizējis jautājumu par to, ka Eiropas Parlaments varētu strādāt tikai Briselē,” uzsver Valdis Dombrovskis.

V.Dombrovskis norāda, ka arī Latvijai vajadzētu iesaistīties šajā diskusijā, tādējādi mēģinot panākt ES izdevumu lietderību, izbeidzot arī deputātu pārbraukšanu un dokumentu pārvešanu. EP deputāti ir atvēruši arī īpašu mājaslapu – http://www.oneseat.eu/, kurā ikviens ES iedzīvotājs var balsot par EP darba vietu Briselē. Petīciju par atteikšanos no Strasbūras sēdēm parakstījuši jau vairāk nekā 610 000 cilvēku. Valdis Dombrovskis aicina balsošanā iesaistīties arī Latvijas iedzīvotājus, lai novērstu 200 miljonu eiro nelietderīgu izmantošanu. Šos līdzekļus, piemēram, varētu novirzīt zinātnei un pētniecībai, kas ir viena no ES prioritātēm.

Zane Lielķikute, EP deputāta Valda Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!