• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdību līgumu par bezvīzu ceļošanas kārtību uz Turciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2006., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP vienas darba vietas noteikšanu Briselē

Vēl šajā numurā

27.06.2006., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdību līgumu par bezvīzu ceļošanas kārtību uz Turciju

Ārlietu ministrijā pirmdien, 26.jūnijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke un Turcijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Ali Tujgans (Ali Tuygan) parakstīja Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko, dienesta un speciālo pasu turētājiem un vīzu procedūras atvieglojumiem pilsoņu pasu turētājiem, kas Latvijas pilsoņiem sniegs iespēju ceļot uz Turciju bez vīzas. Līgums stāsies spēkā aptuveni pēc diviem mēnešiem – kad būs veiktas iekšējās procedūras, kas nepieciešamas, lai šis līgums stātos spēkā.

Latvijas un Turcijas valdību līgums paredz bezvīzu ceļošanas kārtību Latvijas pilsoņiem ieceļošanai Turcijā ar uzturēšanās ilgumu līdz 30 dienām. Līgumā noteikta arī bezvīzu ceļošanas kārtība bez uzturēšanās termiņa ierobežojumiem līdz 90 dienām pusgada laikā Latvijas diplomātisko un dienesta pasu turētājiem, Turcijas diplomātisko, dienesta un speciālo pasu turētājiem, kā arī paredzēti vīzu procedūras atvieglojumi Turcijas uzņēmējiem, kravas automašīnu vadītājiem – vīzu izsniegšana divu darbdienu laikā un Eiropas Savienības Izglītības programmu studentiem – pamatojoties uz vēstuli no Latvijas Republikas izglītības iestādes. Turklāt Turcijas pilsoņi tiek atbrīvoti no samaksas par vīzas pieprasīšanai nepieciešamo dokumentu izskatīšanu.

Līguma noslēgšana veicinās Latvijas un Turcijas sadarbību politikā, ekonomikā, tūrismā, izglītībā un citās jomās. Tā notiek Latvijas un Turcijas politisko konsultāciju ietvaros.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!