• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Turcijas divpusējām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2006., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lēmumu slēgt pēcmonitoringa dialogu ar Latviju

Vēl šajā numurā

28.06.2006., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Turcijas divpusējām attiecībām

Latvijas un Turcijas ārlietu ministrijas politiskajās konsultācijās, kas notika šā gada 26.jūnijā Rīgā, pārrunāja Latvijas un Turcijas divpusējās attiecības, Turcijas pievienošanās Eiropas Savienībai sarunu norisi, Kipras jautājumu, drošības politikas aktualitātes, kā arī gatavošanos NATO Rīgas samitam.

Sarunās uzsvērtas Latvijas un Turcijas labās attiecības. Latvija izteica Turcijai pateicību par gaisa telpas patrulēšanas operācijas nodrošināšanu Baltijas valstu gaisa telpā. Turcijas pārstāvis pauda atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā. Pārrunāta arī iespēja Turcijai dažādot enerģētikas piegādes maršrutus Eiropai, jo Turcija ir nozīmīga enerģētikas tranzītvalsts, kuras tuvumā atrodas 70% pasaules energoresursu. Puses apmainījās viedokļiem arī par citiem starptautiskiem un reģionāliem jautājumiem.

Latvijas un Turcijas ārlietu ministriju valsts sekretāri parakstīja Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko, dienesta un speciālo pasu turētājiem un vīzu procedūras atvieglojumiem pilsoņu pasu turētājiem, kas Latvijas pilsoņiem sniegs iespēju ceļot uz Turciju bez vīzas.

Latvijas un Turcijas ārlietu ministriju konsultācijās Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke, bet Turciju – Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Ali Tujgans (Ali Tuygan). Regulāras Latvijas un Turcijas Ārlietu ministriju konsultācijas notiek kopš 1997.gada.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!