• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2008.gada Dziesmu un deju svētkiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2006., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iecietības veicināšanas politiku Latvijā

Vēl šajā numurā

29.06.2006., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2008.gada Dziesmu un deju svētkiem Latvijā

03.JPG (15395 bytes)
Vakar, 28.jūnijā, Dziesmu un deju svētku padomes sanāksmes laikā “Tautas mākslas centrā”: spriežot par 2008.gada svētkiem – kultūras ministre Helēna Demakova, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Trešdien, 28.jūnijā, valsts aģentūrā “Tautas mākslas centrs” notika Dziesmu un deju svētku padomes sanāksme, kurā ar kultūras ministres Helēnas Demakovas ieteikumu par padomes priekšsēdētāju vēlreiz apstiprināja novembrī ievēlēto Raimondu Paulu.

Padomes locekļi apstiprināja arī tautas mākslas ekspertu ieteikumu Dziesmu un deju svētkus organizēt 2008.gadā divas nedēļas pēc Jāņiem – no 6. līdz 12.jūlijam, un, lai dalībnieki pilnvērtīgi sagatavotos koncertiem un apmeklētāji izbaudītu svētku gaisotni, Dziesmu un deju svētku padome ieteiks Ministru kabinetam apstiprināt 2008.gada 10. un 11.jūliju par oficiālajām brīvdienām.

Padome ieteica Kultūras ministrijai tālākai apstiprināšanai virzīt Mākslinieciskās padomes sastāvu, kurā iekļauti radošo savienību – Rakstnieku savienības, Mākslinieku savienības un Komponistu savienības – priekšsēdētāji, tautas mākslas nozaru eksperti, kas tieši nav iesaistīti atsevišķu pasākumu sagatavošanā, Tautas mākslas centra direktori un kultūras ministri kā Mākslinieciskās padomes priekšsēdētāju.

Līdzīgi kā gatavojoties iepriekšējiem svētkiem, Mākslinieciskās padomes galvenie uzdevumi būs konceptuāli lemt par 2008.gada svētku saturu – apstiprināt mākslinieciskās koncepcijas, izskatīt stratēģiskos jautājumus, izvērtēt konkursus un pasākumu māksliniecisko kvalitāti. Padome turpinās gatavot atbilstošu dokumentāciju savas darbības nodrošināšanai.

Sanāksmē Rīgas domes pārstāvis Eduards Raubiško detalizēti iepazīstināja ar padarītajiem un plānotajiem darbiem. Mežaparka Lielajā estrādē tiks veikti akustikas uzlabošanas darbi, izveidojot akustisko jumtu un transformējot skatītāju vietas, papildinātas esošās dalībnieku vietas un nozīmīgi uzlabota infrastruktūra dalībnieku un apmeklētāju ērtībām, kā arī drošībai.

Ziņot par Daugavas stadiona rekonstrukcijas darbiem uz sanāksmi bija ieradies Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta pārstāvis Edgars Severs un Latvijas Futbola federācijas pārstāvis Igors Stepanovs. Tā kā tikai 9.jūnijā Futbola federācija saņēma no Izglītības un zinātnes ministrijas pilnvaru sākt darbus pie Daugavas stadiona rekonstrukcijas projekta, veicamo darbu grafiks ir ļoti saspringts.

Sanāksmē piedalījās kultūras ministre Helēna Demakova, bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane, Rīgas domes pārstāve Helmī Stalte, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža pienākumu izpildītāja Olga Kokāne, tautas lietišķās mākslas nozares pārstāve Aija Jansone, profesionālās mūzikas pārstāvis Juris Karlsons, koru nozares pieaugušo koru pārstāvis Māris Sirmais, koru nozares skolēnu koru pārstāvis Arvīds Platpers un tautas mūzikas nozares pārstāve Māra Vanaga.

Saskaņā ar likumu Dziesmu un deju svētku padomes sanāksmēm jānotiek vienu reizi trīs mēnešos.

Inta Šoriņa, Dziesmu un deju svētku padomes sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!