• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kipras vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2006., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sanmarīno vēstnieces iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

29.06.2006., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kipras vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Trešdien, 28.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pavlosu Anastasiadesu, kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Kipras divpusējo attiecību padziļināšanas un sadarbības iespējas.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre vēstniekam novēlēja veiksmi jaunajā amatā un pauda pārliecību par abu valstu kontaktu turpmāku aktivizēšanos ne tikai parlamentu, bet arī uzņēmējdarbības līmenī.

Puses atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību un bija vienisprātis par tās paplašināšanas iespējām tūrisma un ekonomikas jomā. Kipras vēstnieks P.Anastasiadess norādīja uz viņa valsts labvēlīgajiem biznesa vides apstākļiem – zemajiem nodokļiem, infrastruktūru un valsts atrašanās vietu. Par attiecību attīstību liecina fakts, ka tuvākajā laikā starp Kipru un Baltijas valstīm plānots saskaņot un noslēgt līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Sarunas noslēgumā vēstnieks pastāstīja par Kipras politiskā jautājuma virzību un ANO lomu abu kopienu sarunu veidošanā, izteikdams cerību par mierīga un pakāpeniska risinājuma atrašanu.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Ministru prezidents Aigars Kalvītis trešdien, 28.jūnijā, tikās ar Kipras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Pavlosu Anastasiadesu (Pavlos Anastasiades), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents apsveica vēstnieku jaunajā amatā un izteica cerību, ka paplašināsies Latvijas un Kipras attiecības un tālāk attīstīsies veiksmīga sadarbība.

Tikšanās laikā puses pārrunāja divpusējās attiecības, ekonomiskos kontaktus un tūrisma veicināšanu. Notika viedokļu apmaiņa par aktuālajiem Eiropas Savienības jautājumiem: ES konstitucionālo līgumu, paplašināšanos un starptautiskajiem jautājumiem.

Aigars Kalvītis novēlēja vēstniekam panākumus, sekmējot Latvijas un Kipras politisko dialogu un ekonomiskos sakarus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!