• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzstājoties Tellberjas forumā Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2006., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.06.2006., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzstājoties Tellberjas forumā Zviedrijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 28.jūnijā, uzrunāja Tellberjas foruma atklāšanas paneļa diskusijas dalībniekus. Diskusijā tika spriests, kā valstis un indivīdi var uzlabot situāciju pasaulē vides, ekonomikas un drošības jautājumos. Prezidente uzsvēra, ka katram cilvēkam šajā pasaulē ir tiesības, iespējas un atbildība rūpēties par pasauli – katram savā profesijā un dzīvē. Vaira Vīķe-Freiberga sacīja: “Katrs cilvēks šajā pasaulē pārstāv pirmkārt sevi. Vairākumā gadījumu viņš pārstāv kādu valsti un ir tās pilsonis. Viņam ir iespējas iesaistīties kādā nevalstiskā organizācijā vai arī savas profesijas ietvaros darīt kaut ko, kas vairo atbildību par pasaules pārmaiņām un kas uzlabo pasauli, lai tiktu pieņemti tādi lēmumi, kas veicina vides aizsardzību, nekaitējot pasaules attīstībai.”

Prezidente uzsvēra, ka mūsdienu pasaules problēmām ir nepieciešama daudzpusēja pieeja, ir jāvieno valstiskie, nevalstiskie un akadēmiskie prāti, lai no dažādiem aspektiem meklētu risinājumus pasaules karstākajiem izaicinājumiem. Preses konferencē, kurā piedalījās arī prezidente, tika atzīts, ka šodienas pasaulē ir jāmeklē savstarpējās sakarības starp ģeopolitiskās drošības, klimata pārmaiņu, ekonomikas, kultūras, enerģijas sfērām, lai pasaule varētu turpināt izaugsmi un atrisināt problēmas, kas saistās ar klimata un citām globālajām izmaiņām pasaulē. Prezidente atzīmēja, ka šie jautājumi viņu ir interesējuši, jau kā zinātniecei strādājot Kanādas Zinātnes padomē un tie viņai ir būtiski arī Valsts prezidentes amatā. Latvijas cilvēki ir cieši saistīti ar globālajiem politiskajiem, ekonomiskajiem un vides jautājumiem, un arī Latvijai ir jāmāk ar savu viedokli un balsi iesaistīties diskusijā par šiem jautājumiem.

Foruma atklāšanā dalībniekiem videouzrunā no Ņujorkas pievienojās ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans, kurš iesaistījās sarunā ar paneļdiskusijas dalībniekiem, tajā skaitā arī ar Latvijas prezidenti. Prezidente novērtēja ANO ģenerālsekretāra lomu, pievēršoties pasaules smagākajām problēmām, kā arī cīnoties par to, lai visas ANO dalībvalstis piekristu reformu nepieciešamībai un iesaistītos reformu īstenošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!