• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP Latvijas deputāta piedalīšanos ANO Pārskata konferencē Ņujorkā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas deputāta izvirzīšanu EP labākā veselības nozares deputāta titulam

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP Latvijas deputāta piedalīšanos ANO Pārskata konferencē Ņujorkā

No 28.jūnija līdz 2.jūlijam Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, Drošības un aizsardzības apakškomitejas vicepriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis piedalās ANO Pārskata konferencē Ņujorkā par vieglo un strēlnieku ieroču tematiku, kurā izvērtēs 2001.gada apstiprinātās ANO rīcības programmas efektivitāti un lems par nākamās pārskata konferences sarīkošanas nepieciešamību 2012.gadā.

Ģ.V.Kristovskis ir viens no trijiem Eiropas Parlamenta deputātiem, kuri pirmoreiz iekļauti Eiropas Savienības (ES) delegācijā. ES delegācijas pamatsastāvā ir Austrijas prezidentūras pārstāvji. Ģ.V.Kristovskis uzskata, ka EP deputātu līdzdalība apliecina Eiropas Parlamenta ietekmes un profesionalitātes pieaugumu drošības sektora jautājumos un viņu līdzdalība konferencē ir šī fakta novērtējums no Eiropas Komisijas un ES Padomes puses.

Latvijas deputāts uzskata, ka dalība ANO Pārskata konferencē ir laba iespēja iepazīt valstu darbību šajā starptautiskajā forumā – redzēt, cik nopietna ir Eiropas Komisijas un atsevišķu ES valstu pārstāvju sadarbība nelegālās vieglo un strēlnieku ieroču izplatīšanas regulējumā. Pēc Ģ.V.Kristovska uzskata, šādu sadarbību ANO ietvaros realizēt nebūt nav vienkārši. Gūtā pieredze un kontakti palīdzēs mērķtiecīgai sadarbībai šajos jautājumos tālākajā deputāta darbā. Eiropas Savienības dalībvalstis un EP ir aktīvi spēki šīs problēmas risināšanā. EP šā gada jūnijā pieņēma speciālu rezolūciju ANO Pārskata konferences sakarā.

Ģ.V.Kristovskis un EP deputāts no Spānijas Rauls Romeva ceturtdien, 29.jūnijā, tikās ar ANO Pārskata konferences prezidentu Prasadu Karijavasamu no Šrilankas un pārrunāja EP nostāju nelegālās vieglo un strēlnieku ieroču izplatības jautājumos. Ģ.V.Kristovskis aicināja konferences prezidentu turpmāk ANO pievērst pastiprinātu uzmanību ātrākai juridiski saistoša ieroču tirdzniecības Līguma sagatavošanai.

EP delegācijai plānotas atsevišķas tikšanās ar ANO ģenerālsekretāra vietnieku atbruņošanās jautājumos Nabuaki Tanaku, nākamās ES prezidējošās valsts Somijas delegāciju, ar ASV delegāciju, kā arī citu ES dalībvalstu delegācijām. Paralēli notiks vairākas tikšanās ar nevalstiskajām organizācijām, kuru prezentācijas pievērsīs ANO Pārskata konferences uzmanību minētajai problēmai.

Gatavojoties ANO Pārskata konferences darbam, EP deputāts Ģ.V.Kristovskis iepazinies ar Latvijas Ārlietu un Iekšlietu ministriju viedokļiem par nelegālās ieroču izplatības ierobežošanu ANO rīcības programmas ietvaros. Salīdzinot ar situāciju daudzās citās valstīs, savas valsts attieksmi Latvijas deputāts vērtē kā apmierinošu.

Ģ.V.Kristovskis ir aktīvs vieglo un kājnieku ieroču problemātikas eksperts Eiropas Parlamenta deputātu vidū, viņš arī veidojis EP Attīstības komitejas viedokli šajā jautājumā un sagatavojis Eiropas Parlamenta ziņojumu par masu iznīcināšanas ieroču problēmām 2005.gadā. Ģ.V.Kristovskis ir Starptautiskā starpparlamentārā foruma biedrs, kas veicina atbalsta veidošanu ANO ieroču tirdzniecības līguma sagatavošanai tuvākajos gados. ES Padome un Lielbritānijas prezidentūra 2005.gada beigās izteica pārliecinošu atbalstu šāda līguma nepieciešamībai.

Baiba Sējāne, EP deputāta Ģirta Valda Kristovska preses sekretārea.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!