• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Vologdas apgabala gubernatora un uzņēmēju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Francijas jūras spēku sadarbību

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Vologdas apgabala gubernatora un uzņēmēju vizīti

02.JPG (18674 bytes)
Vakar, 29.jūnijā, Rīgā Krievijas Federācijas Vologdas apgabala gubernators Vjačeslavs Pozgaļovs sarunā ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis vakar, 29.jūnijā, tikās ar Vologdas apgabala gubernatoru Vjačeslavu Pozgaļovu, kurš ieradies vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja konkrētus sadarbības projektus dažādās jomās. Vologdas apgabala gubernators apliecināja interesi sadarboties ar Latvijas uzņēmumiem zivju pārstrādē, siera ražošanā, īpaši uzverot vēlmi pārņemt Latvijas ražotāju bezatkritumu tehnoloģijas piena pārstrādē, transporta pārvadājumos un loģistikā, kā arī tūrisma jomā.

Gubernators atzina interesi paplašināt sadarbību ar Latviju kā ar Eiropas Savienības dalībvalsti, kas paver jaunas iespējas. Šī ir jau trešā Vologdas apgabala administrācijas vizīte Latvijā šī gada laikā ar mērķi veidot konkrētus sadarbības projektus starp Latvijas un Vologdas uzņēmumiem.

A.Kalvītis un V.Pozgaļovs bija vienisprātis, ka pastāv vēl ļoti daudz iespēju ciešākai ekonomiskai sadarbībai, uzverot, ka jau tagad Latvijas uzņēmēji aktīvi darbojas Vologdas apgabalā, kā arī Vologdas uzņēmējiem ir bizness Latvijā. Gubernators pauda pārliecību, ka atsevišķās problēmas saistībā ar atšķirīgo likumdošanu un valodas barjeru Latvijā nav šķērslis ekonomisko kontaktu paplašināšanai.

Vjačeslavs Pozgaļovs informēja par apgabala ieceri noslēgt vienošanos ar Latvijas Ekonomikas ministriju par ciešāku ekonomisko sadarbību ar Latviju, kas varētu veicināt ekonomiskos sakarus.

Ceturtdien, 29.jūnijā, Vologdas delegācija tikās ar Latvijas amatpersonām un piedalījās Latvijas un Vologdas biznesa forumā.

Vologdas gubernators tikās ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Kasparu Gerhardu. Tikšanās norisinājās patīkamā gaisotnē, un abas puses izteica gandarījumu par veiksmīgo sadarbību. K.Gerhards uzsvēra, ka martā notikusī vizīte Vologdā un pašreizējā atbildes vizīte liecina par abu pušu vēlmi sadarboties. K.Gerhards arī atzīmēja, ka no Latvijas uzņēmēju puses vērojama ļoti liela interese par ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Vologdas gubernators Vjačeslavs Pozgaļovs izteica atzinību par Latvijas straujo ekonomisko izaugsmi un uzsvēra Latvijas ekonomiskās priekšrocības, īpaši izceļot mūsu valsts dalību Eiropas Savienībā un mūsu iedzīvotāju labās krievu valodas zināšanas. Vologdas gubernators atzina, ka vizītes galvenais uzdevums ir savest kopā Latvijas un Vologdas uzņēmējus. Vologdas apgabala delegācijā ir pārstāvēti mašīnbūves, kokrūpniecības, minerālmēslojumu ražošanas, tūrisma un tirdzniecības uzņēmumi. Vologdas apgabala gubernatora paustā interese sadarboties ar Latviju ir novērtējama kā pozitīvs ieguvums Latvijas uzņēmējiem. Krievijā gubernatoru viedoklim ir liela ietekme uzņēmēju aprindās savos reģionos. Šādas augstākā līmeņa un uzņēmēju tikšanās, veiksmīgo projektu attīstība ir pozitīvs signāls arī citu Krievijas reģionu uzņēmumiem, ka ar Latviju var veidot labu sadarbību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments, Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!