• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2006., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

04.07.2006., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Paziņojums

Ventspils pilsētas dome paziņo, ka, pamatojoties uz Kurzemes apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2006.gada 22.maija lēmumu par likvidētā SIA “Bitadzels” maksātnespējas procesa izbeigšanu un bankrota procedūras pabeigšanu, kā arī Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2005.gada 19.decembra lēmumu par likvidētā SIA “Rietumu Kokeksports”, 2005.gada 24.augusta lēmumu par likvidētā kopuzņēmuma – SIA “CAF RĪGA” un 2003.gada 19.decembra lēmumu par likvidētā SIA “Baltic Office systems and services” maksātnespējas procesa izbeigšanu un bankrota procedūras pabeigšanu, ar Ventspils pilsētas domes 2006.gada 19.jūnija lēmumiem: nr.235 “Par likvidētā SIA “Bitadzels” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparāda, pamatparāda palielinājuma un nokavējuma naudas dzēšanu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā”, nr.234 “Par likvidētā SIA “Rietumu Kokeksports” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparāda, pamatparāda palielinājuma un nokavējuma naudas dzēšanu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā”, nr.232 “Par likvidētā kopuzņēmuma - SIA “CAF Rīga” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparāda, pamatparāda palielinājuma un nokavējuma naudas dzēšanu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā” un nr.233 “Par likvidētā SIA “Baltic Office systems and services” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparāda, pamatparāda palielinājuma un nokavējuma naudas dzēšanu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā” ir dzēsusi:

1) likvidētā SIA “Bitadzels” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparādu Ls 195,83, pamatparāda palielinājumu 7,36 un nokavējuma naudu Ls 39,05, kopā Ls 242,24.

2) likvidētā SIA “Rietumu Kokeksports” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparādu Ls 143,34, pamatparāda palielinājumu Ls 5,91 un nokavējuma naudu Ls 26,30, kopā Ls 175,55.

3) likvidētā kopuzņēmuma – SIA “CAF Rīga” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparādu Ls 114,70, pamatparāda palielinājumu Ls 3,27 un nokavējuma naudu Ls 17,27, kopā Ls 135,24.

4) likvidētā SIA “Baltic office systems and services” iedzīvotāju ienākuma nodokļa pamatparādu Ls 1088,02, pamatparāda palielinājumu Ls 79,33 un nokavējuma naudu Ls 392,23, kopā Ls 1559,58.

 

Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas paziņojums

Sakarā ar to, ka tiek sakārtota teritorija Rīgas pašvaldībai piederošajā nekustamajā īpašumā -

Vestienas ielas b/n, Pildas ielas b/n un Rēznas ielas b/n, kadastra nr. 0100 118 2036, 10 (desmit) dienu laikā no paziņojuma izsludināšanas dienas visu trešo personu, kuras ir nelikumīgi novietojušas viņām piekrītošo kustamo mantu (metāla garāžas) iepriekš minētajā teritorijā, manta tiks uzskatīta par pamestu (bezīpašnieku) mantu ar visām no tā izrietošajām sekām.

Paziņojums

Lūdzam visus, kam ir naudas vai cita rakstura pretenzijas pret biroja darbinieku KIRILU KOVALJOVU, viena mēneša laikā no sludinājuma publikācijas ierasties SIA “Melne un Riters” birojā Rīgā, E.Birznieka-Upīša ielā 16-4, no pulksten 10 līdz 16 katru darba dienu.

SIA “Melne un Riters” dibinātājs Andris Riters, pers.kods 1011XX-XXXXX.

 

 

Paziņojums

Lūdzu MARIJAS AGURJĀNOVAS radiniekus atbrīvot dzīvokli Rīgā, Rītupes ielā 25-3, no mantām mēneša laikā. Īpašnieks Boriss Terentjevs

 

 

DZELZCEĻA NOZARES ĢENERĀLVIENOŠANĀS

Šī ģenerālvienošanās ir dzelzceļa nozares darba koplīgums saskaņā ar LR Darba likuma 18.panta 2.daļu un ir noslēgta starp Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju organizāciju un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrību kā darbinieku pārstāvi, lai nodrošinātu dzelzceļa transporta stabilu un efektīvu funkcionēšanu, nozares attīstību un nozarē nodarbināto sociālo aizsardzību.

Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju organizācija (reģistrācijas numurs - 40008068887) valdes priekšsēdētāja A.Zorgevica personā (turpmāk tekstā – LDzDDO), no vienas puses, un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrība (reģistrācijas numurs - 40008044272) priekšsēdētāja S.Semjonova personā (turpmāk tekstā - LDzSA), no otras puses, abas kopā turpmāk sauktas Puses, noslēdz šādu ģenerālvienošanos:

 

1. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1.1. Ģenerālvienošanās ir saistoša visiem uzņēmumiem, kuru darbība ir saistīta ar dzelzceļu vai dzelzceļa transporta funkcionēšanu, jo LDzDDO – nodarbina vairāk par 60% nozares darbinieku (DL 18.panta 4.daļa).

1.2. Ģenerālvienošanās nosaka Pušu minimālo saistību un garantiju apjomu, ko var papildināt darba koplīgumos (turpmāk tekstā - Koplīgums attiecīgā locījumā), kuri noslēdzami starp darba devēju un LDzSA. Koplīgumos tiek iestrādātas normas, kuras palielina darbinieka sociālās garantijas.

1.3. LDzDDO atzīst LDzSA kā vienīgo darbinieku pārstāvi konsultācijās ar darba devējiem darba, sociālos un ekonomiskos jautājumos.

1.4. LDzDDO vienojas ar LDzSA, ka šīs ģenerālvienošanās nosacījumi un saistības, tiek pārmantotas reorganizējot dzelzceļa nozares uzņēmumus, mainoties to komersanta veidam vai uzņēmuma pārejas gadījumā citai personai.

1.5. Ģenerālvienošanās darbības laikā Pusēm savstarpēji vienojoties tajā var iekļaut grozījumus un papildinājumus, un tie stājas spēkā kārtībā, kas noteikta, lai ģenerālvienošanās stātos spēkā.

1.6. Puses veido ģenerālvienošanās darba grupu (turpmāk tekstā - Darba grupa), kurā ir iekļaujami septiņi pārstāvji no katras puses un kuras mērķis ir sekot ģenerālvienošanās saistību izpildei, izskatīt priekšlikumus ģenerālvienošanās grozījumiem, kā arī ar ģenerālvienošanās izpildi saistītus strīdus. Darba grupa pēc nepieciešamības sagatavo viedokli par izskatāmiem jautājumiem pušu lemttiesīgo institūciju lēmumu pieņemšanai.

Darba grupas sēdes notiek pēc nepieciešamības.

 

2.VIENOŠANĀS PAR SADARBĪBU SOCIĀLĀS PARTNERĪBAS JOMĀ

2.1. Puses atzīst sociālo dialogu kā sadarbības un konsultāciju mehānismu starp darba devējiem un LDzSA, savstarpējo konsultāciju un informēšanas nepieciešamību, risinot jautājumus vai pieņemot lēmumus, kas var būtiski ietekmēt uzņēmumu ekonomisko stāvokli vai darbinieku sociālekonomiskās intereses.

Sociālā dialoga pamatprincipi ir sociālo partneru brīvprātīga sadarbība, atklātums un autonomija. Galvenās sadarbības formas: informēšana un konsultēšanās, pārrunas un vienošanās, kopīgas pozīcijas izstrādāšana, kopīgi projekti.

2.2. Puses vienojas, ka LR Darba likumā, šajā ģenerālvienošanās un Koplīgumos minētās konsultācijas tiks organizētas kā sarunas starp darba devēju un LDzSA pilnvarotiem pārstāvjiem vai institūcijām, kuras iepriekš saskaņotas un kuru gaitā puses var iesaistīt nepieciešamos speciālistus un sniegt priekšlikumus par konsultāciju tematu. Sarunas tiek protokolētas un lēmumi tiek pieņemti pusēm vienojoties.

2.3. Puses apņemas izskatīt savstarpējo korespondenci, ņemot par pamatu likumā “Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās” paredzēto kārtību, ja likumdošanā konkrēta jautājuma izskatīšanai nav paredzēti īsāki termiņi.

2.4. Puses vienojas, ka Koplīgumos (to pielikumos), ņemot vērā LR normatīvos aktus un darba devēju ekonomisko stāvokli, noteiks:

2.4.1. darba samaksas organizācijas principus, t.sk.:

2.4.1.1. piemaksu par papildus darbu piešķiršanas kritērijus, kārtību un tās apmēru;

2.4.1.2. piemaksu par darbu īpašos apstākļos, kuri saistīti ar paaugstinātu risku darbinieku drošībai vai veselībai piešķiršanas kritērijus, kārtību un tās apmēru;

2.4.1.3. piemaksu par nakts darbu, virsstundu darbu un darbu svētku dienās apmērus;

2.4.1.4. kompensējošas piemaksas, pieprasot obligāto tehnisko mācību vai citu darba devēja rīkoto pasākumu apmeklējumu darbinieka atpūtas laikā;

2.4.1.5. vienreizējo prēmiju (t.sk. sakarā ar jubilejām) piešķiršanas kārtību un to apmēru;

2.4.2. darba aizsardzības organizācijas principus, t.sk.:

2.4.2.1. kārtību un normas, saskaņā ar kurām darbinieki tiek bez maksas nodrošināti ar darba apģērbu, darba apaviem, citiem individuālās aizsardzības līdzekļiem;

2.4.2.2. kārtību, kādā Darba aizsardzības likumā noteiktās tiesības un pienākumus var īstenot arodbiedrības uzticības personas;

2.4.3. darba un atpūtas laika organizācijas principus, t.sk:

2.4.3.1. pušu konsultēšanās mehānismu izstrādājot vai grozot Darba kārtības noteikumus un darba normas;

2.4.3.2. pušu konsultēšanās mehānismu ieviešot diennakts darbu vai summēto darba laika uzskaiti, vai mainot to nosacījumus;

2.4.3.3. ikgadēju apmaksātu papildatvaļinājumu par darbu īpašos apstākļos, kuri saistīti ar paaugstinātu risku darbinieku drošībai vai veselībai, piešķiršanas kritērijus, nosacījumus un kārtību;

2.4.3.4. kārtību par mācību atvaļinājumu piešķiršanu darbiniekiem, kuri, nepārtraucot darbu, mācās jebkura veida izglītības iestādē;

2.4.3.5. kārtību un nosacījumus par atvaļinājumu bez darba algas saglabāšanas piešķiršanu darbiniekiem;

2.4.3.6. kārtību, kādā darbiniekam piešķir un apmaksā laiku jauna darba meklēšanai;

2.4.4. kārtību un nosacījumus par darbinieku obligāto veselības pārbaužu organizēšanu un ar viņam saistīto izdevumu kompensāciju;

2.4.5. materiālās palīdzības sniegšanas nosacījumus;

2.4.6. piemaksas pie atvaļinājuma piešķiršanas kārtību un to apmēru, kā arī nosacījumus par papildus atvaļinājuma piešķiršanu par darba stāžu;

2.4.7. darbinieku tiesības atsaukt darba uzteikumu;

2.4.8. darbinieku apdrošināšanas principus;

2.4.9. šajā ģenerālvienošanās 3.,4. un 5. sadaļā iekļautās garantijas.

2.5. DARBA DEVĒJI:

2.5.1. slēdz ar LDzSA Koplīgumus - uz termiņu, kas nav īsāks par trim gadiem, par pamatu ņemot jau esošos Koplīgumus un ievērojot uzņēmumu tradīcijas;

2.5.2. sistemātiski sniedz LDzSA informāciju par darba devēju uzņēmumu un to struktūrvienību ekonomisko un finansiālo stāvokli;

2.5.3. pieaicina LDzSA pilnvarotos pārstāvjus uz darba devēju uzņēmumu valdes, padomes, pilnsapulces vai citu izpildinstitūciju vai lēmējinstitūciju sēdēm, kurās tiks izskatīti jautājumi, kas var skart darbinieku intereses, it īpaši jautājumi, kas var būtiski ietekmēt darba samaksu, darba apstākļus un nodarbinātību uzņēmumā, savlaicīgi iesniedzot tiem šajos jautājumos izskatāmos darba materiālus;

2.5.4. atļauj LDzSA pasākumu organizēšanai izmantot darba devēju telpas bez maksas, saskaņojot ar darba devēju vai tā pilnvarotu personu pasākumu laiku un vietu;

2.5.5. pēc LDzSA biedra lūguma bez papildu samaksas veic LDzSA biedru naudas un apdrošināšanas prēmiju par kolektīvo apdrošināšanas programmu, kas ir saskaņotas starp LDzSA un darba devējiem, ieturēšanu un pārskaitīšanu LDzSA norādītajā kontā;

2.5.6. pēc LDzSA biedra lūguma bez papildu samaksas veic darba samaksas, paju, apdrošināšanas prēmiju un citu maksājumu ieturēšanu un pārskaitīšanu krājaizdevu sabiedrībai “Dzelzceļnieks KS” un apdrošināšanas sabiedrībām, ņemot vērā kolektīvās strādājošo LDzSA biedru apdrošināšanas programmas, aizdevumu, uzkrājumu un citus līgumus, kas ir kopīgi saskaņoti starp LDzSA un darba devējiem;

2.5.7. nepieļauj individuālos darba līgumos noteikumus, kas tieši vai netieši ietekmē darbinieka brīvas izvēles tiesības būt par LDzSA biedru;

2.5.8. pieņemot darbā jaunu darbinieku, iepazīstina viņu ar šo ģenerālvienošanos, Koplīgumu un citiem reglamentējošiem dokumentiem. Informē jauno darbinieku par uzņēmumā esošo papildu apdrošināšanas sistēmu;

2.5.9. nodrošina LDzSA vēlētām personām, kā arī LDzSA darbiniekiem ražošanas un dienesta telpu pieejamību darba laikā arodbiedrības funkciju realizēšanai, ja tas netraucē ražošanas procesu;

2.5.10. saglāba darba vietu (amatu) un vidējo darba algu neatbrīvotajiem LDzSA aktīvistiem, ja viņus sūta uz īslaicīgiem arodbiedrības mācību kursiem vai semināriem saskaņā ar kopēju darba devēja un LDzSA rīkojumu;

2.5.11. LDzSA valdes locekļus, izpildinstitūciju priekšsēdētājus un locekļus, kuri ir nodarbināti pie darba devējiem, pēc darba devēja iniciatīvas var pārcelt uz citu pastāvīgu darbu, atbrīvot no darba, kā arī izteikt tiem piezīmi vai rājienu, ievērojot vispārīgo kārtību un iepriekš saskaņojot to ar LDzSA valdi. Šis nosacījums tiek saglabāts divus gadus pēc arodbiedrības līderu pilnvaru izbeigšanās.

2.5.12. iepriekš rakstiski saskaņojot, piešķir papildus vienu brīvo dienu mēnesī, saglabājot vidējo izpeļņu, LDzSA valdes locekļiem arodbiedrības pienākumu veikšanai;

2.5.13. apņemas Uzņēmumu gada budžetos paredzēt finansējumu, kas tiek pārskaitīts LDzSA sociālo un kultūras pasākumu organizēšanai. Šis finansējums nosakāms, ņemot vērā Uzņēmumā strādājošo LDzSA biedru skaitu, un LDzSA piešķirtais finansējums tiek izlietots pēc saskaņotas tāmes;

2.5.14. savu iespēju robežās nodrošina LDzSA izpildinstitūcijas ar labiekārtotām telpām, kurās arodorganizācija var izpildīt savas sociālā partnera funkcijas;

2.5.15. atbalsta darbinieku profesionālās kvalifikācijas pilnveidi, kas nepieciešama sekmīga darba veikšanai.

2.6. LDzSA:

2.6.1. apkopo un noformē darbinieku priekšlikumus par Koplīgumiem, to grozījumiem, kā arī informāciju par ģenerālvienošanās izpildi;

2.6.2. informē darba devējus par LDzSA struktūru darba devēju uzņēmumos;

2.6.3. stiprina sociālo dialogu ar darba devējiem, uzskatot, ka jebkurš sarunu ceļā panākts lēmums ir solis uz sociālo mieru un taisnīgumu, kas arī ir sociālā dialoga mērķis;

2.6.4. gadījumos, kad darba devēja pilnvarotā vai amatpersona, veicot savus darba pienākumus, neievēro LR likumdošanas prasības, kā arī šīs ģenerālvienošanās vai Koplīguma nosacījumus, nekavējoties informē par šiem faktiem darba devēju vai tā pilnvaroto pārstāvi. Šajos gadījumos LDzSA veic pasākumus, lai novērstu šos pārkāpumus saskaņā ar LR likumdošanu, ģenerālvienošanos un Koplīgumu;

2.6.5. kopā ar darba devējiem vai to pārstāvjiem pārstāv darbinieku intereses, kad valsts varas vai pārvaldes institūcijās tiek izskatīti vai risināti jautājumi, kas skar vai var skart darbinieku ekonomiskās, sociālās un tiesiskās garantijas;

2.6.6. LDzSA struktūrvienību sapulces un konferences rīko no darba brīvā laikā. Pasākumus darba laikā organizē tikai, saskaņojot tos ar darba devējiem vai darba devēju pilnvaroto pārstāvi;

2.6.7.ir atbildīga par informācijas konfidencialitāti, kas nodota LDzSA vai tās pārstāvjiem;

2.6.8.Ģenerālvienošanās darbības laikā, kamēr darba devēji izpilda Ģenerālvienošanās un Koplīgumu saistības, LDzSA rūpējas par tāda sociālā klimata uzturēšanu, kas veicina uzņēmumu uzplaukumu, veic izskaidrošanas darbu, lai nepieļautu nepamatotus streikus, un lai nodrošinātu darba devēju likumīgo prasību ievērošanu un rīkojumu izpildi;

2.6.9.apņemas sniegt bezmaksas juridisko palīdzību arodbiedrības biedriem darba un sociālo tiesību jautājumos, palīdzēt risināt konflikta situācijas.

 

3.VIENOŠANĀS DARBA SAMAKSAS JOMĀ

3.1. Pilnveidot dzelzceļa nozares uzņēmumos darba samaksas sistēmas. Grozīt vai papildināt darba samaksas sistēmu uzņēmumos tikai pēc darba devēju un LDzSA konsultācijām.

3.2. Puses atzīst darba samaksas maksājumu prioritāti salīdzinājumā ar citiem maksājumiem.

3.3. Puses vienojas paredzēt Koplīgumos savstarpējas konsultācijas par darbinieku darba samaksas pieaugumu atbilstoši valsts oficiāli noteiktajam inflācijas līmenim.

3.4. Puses vienojas ik gadu izskatīt jautājumu par darba samaksu un tās atbilstību darba tirgus prasībām.

3.5. Ja LR Saeima vai Ministru kabinets palielina obligāto sociālo apdrošināšanas iemaksu daļu, kas ir ieturama no darbinieka darba samaksas, par attiecīgu daļu samazinot darba devēju maksājamo daļu, tad darbinieka darba samaksa indeksējama tādā apmērā, lai tā pēc nodokļu ieturēšanas nepazeminātos.

3.6. Darba devēji maksā neatbrīvotajiem arodkomiteju priekšsēdētājiem vidējas dienas algas apmērā, ja viņi, iepriekš informējot darba devēju, veic arodbiedrības funkcijas LDzSA struktūrvienībās šādā apjomā:

3.6.1. vienu dienu nedēļā, ja arodbiedrības biedru ir vairāk par 200;

3.6.2. divas dienas mēnesī, ja arodbiedrības biedru ir no 101 līdz 200;

3.6.3. vienu dienu mēnesī, ja arodbiedrības biedru ir no 20 līdz 100.

 

4. PAPILDUS VIENOŠANĀS PAR DZELZCEĻA NOZARES DARBINIEKU SOCIĀLĀM GARANTIJĀM

4.1. Koplīgumos tiek paredzēti gadījumi, kad darba devējs pēc darbinieka lūguma piešķir papildus atpūtas dienas, maksājot par tām vidējo izpeļņu:

4.1.1. darbinieka vai viņa laulātā 50 vai 60 gadu jubileja, darbinieka vai viņa bērnu laulības;

4.1.2.darbinieka bērna, kurš iegūst izglītību līdz 4.klasei ieskaitot, mācību gada pirmajā dienā.

4.2. Darbiniekiem, kas piedalījušies Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas darbos, piešķirams papildatvaļinājums - divas nedēļas gadā. Kārtējais ikgadējais atvaļinājums piešķirams vasarā, vai, pēc viņu vēlēšanās, citā tiem izdevīgā laikā.

4.3. Darba devēji saskaņā ar Koplīgumu nosacījumiem darbiniekam izmaksā vienreizēju pabalstu, ja darbiniekam nelaimes gadījuma darbā, vispārējās vai arodsaslimšanas dēļ noteikta invaliditāte un viņš nespēj veikt nolīgto darbu, ko apliecina ārsta atzinums.

4.4. Koplīgumos paredz svētku un svinību organizēšanu uzņēmumā.

4.5. Koplīgumos var noteikt kārtību, kas nosaka, kā darbiniekiem tiek kompensēti ceļa izdevumi uz darba veikšanas(izpildes) vietu.

4.6. Darba devēji un LDzSA atbalsta biedrības “Dzelzceļa nozares pensionāru organizācija” darbu.

 

5. VIENOŠANĀS DARBINIEKU APDROŠINĀŠANAS JOMĀ

5.1. Puses vienojas:

5.1.1. ievērot vienādus principus apdrošināšanas un papildu pensijas nodrošināšanas jomā;

5.1.2. informēt darbiniekus par valsts sociālās apdrošināšanas sistēmu, tās nosacījumiem, garantijām un to izmaiņām, kā arī konsultēt darbiniekus par viņus interesējošiem jautājumiem šajā jomā;

5.1.3. regulāri informēt darbiniekus par konkrētā uzņēmumā strādājošo darbinieku papildu apdrošināšanas sistēmu, kā arī konsultēt darbiniekus par viņus interesējošiem jautājumiem šajā jomā.

5.2. DARBA DEVĒJI:

5.2.1. noslēdz veselības apdrošināšanas līgumus saskaņā ar Koplīgumos paredzēto kārtību un nosacījumiem;

5.2.2. nodrošina darbinieku papildu pensijas apdrošināšanu saskaņā ar Koplīgumiem;

5.2.3. saskaņā ar Koplīgumu nosacījumiem slēdz apdrošināšanas līgumus par darbinieku apdrošināšanu nelaimes gadījumiem;

5.2.4. saskaņā ar Koplīgumu nosacījumiem apdrošina katra darbinieka dzīvību.

 

6. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

6.1. Ģenerālvienošanās noslēgta uz trīs gadiem un stājas spēkā ar tās parakstīšanas dienu. Attiecībā uz dzelzceļa nozares darba devējiem, kas nav Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju organizācijas biedri, Ģenerālvienošanās stājas spēkā dienā, kad tā publicēta laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

6.2. Ģenerālvienošanās ir noslēgta 2 (divos) eksemplāros, un tiem ir vienāds juridisks spēks.

6.3. Nav spēkā Koplīgumu, darba kārtības noteikumu, kā arī darba līgumu un darba devēja rīkojumu noteikumi, kas pretēji šīs ģenerālvienošanās normām pasliktina darbinieka tiesisko stāvokli.

6.4. Visus strīdus, kas saistīti ar šīs ģenerālvienošanās izpildi, atrisina Pusēm vienojoties. Ja vienošanās Pušu starpā nav panākta, strīdu izskata tiesa.

 

LDzDDO:

Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju

organizācijas valdes priekšsēdētājs

A.Zorgevics

LDzSA:

Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares

arodbiedrības priekšsēdētājs

S.Semjonovs

 Rīgā 2006.gada 13.jūnijā

 

 

Paziņojums par prakses vietas maiņu

Zemgales apgabaltiesas zvērināta notāre AIJA BIEZĀ paziņo, ka mainīta notāres prakses vieta un tā ir Bauska, Pionieru iela 1/1, LV-3901. Darba laiks: katru darba dienu no pulksten 9 līdz 16, tālrunis/fakss 3923429, e-pasts: Aija.Bieza@notary.lv.

 

Paziņojums par ietekmes uz vidi novērtējumu

Vides pārraudzības valsts birojs 2006.gada 13.jūnijā ir pieņēmis lēmumu nr. 407 par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību, pamatojoties uz likuma “Par ietekmes uz vidi novērtējumu” 4.pantu un šā likuma 1.pielikuma “Objekti, kuru ietekmes novērtējums ir nepieciešams” 24. punkta pirmo apakšpunktu un 8.punkta otro apakšpunktu, SIA “Barība 2002” (reģistrācijas nr.40003580746, adrese: Rīgā, Prūšu ielā 25A, 109.kabinetā, LV-1003) agrocelulozes papīra un bioenerģijas ražotnei Limbažu rajonā, Umurgas pagastā. Uzņēmumā gadā plānots saražot līdz 20 000 tonnām tipogrāfijas papīra. Celulozes balināšanu paredzēts veikt, neizmantojot hloru saturošas ķimikālijas. Ražošanas procesā veidojošos blakus produktus paredzēts pārstrādāt minerālmēslos. Kā kurināmo uzņēmumā paredzēts izmantot zāģskaidas un šķeldu.

Paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējā sabiedriskā apspriešana notiks 2006.gada 14. jūlijā plkst. 11 Limbažu raj., Umurgas pagasta padomē.

Informācija par paredzēto darbību un sagatavotajiem dokumentiem ir pieejama:

* Umurgas pagasta padomē – darbdienās no plkst. 9 līdz 12;

* Vides pārraudzības valsts birojā Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, darbadienās no plkst. 10 līdz 16;

* Vides valsts dienesta Valmieras reģionālajā vides pārvaldē L. Paegles ielā 13, Valmierā, LV-4201, darbdienās no plkst. 10 līdz 16.

Rakstiski priekšlikumi par paredzētās darbības iespējamo ietekmi uz vidi tiks gaidīti Vides pārraudzības valsts birojā Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, tālr.7321173, mājas lapā: www.vidm.gov.lv/ivnvb, 20 dienas pēc šā paziņojuma publicēšanas.

 

Paziņojums nekustamā īpašuma Rīgā, Hanzas ielā 4, īrniekiem

No 2007.gada 1.janvāra visiem īrniekiem, tai skaitā līdz denacionalizācijai dzīvojošajiem, īres maksa namā Hanzas ielā 4 būs Ls 1,20 (viens lats 20 santīmi) par vienu dzīvokļa platības kvadrātmetru.

Namīpašnieces K.Sostes vārdā pilnvarotā persona V.Birzgale

 

Paziņojums par ietekmes uz vidi novērtējumu

Es, Mērija Ansviesule, pers.kods 280774 – 12308, paziņoju, ka vides pārraudzības valsts birojs 2005.gada 16.jūnijā ir pieņēmis lēmumu nr. 369 par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību, pamatojoties uz likuma “Par ietekmes uz vidi novērtējumu’’ 4., 11. un 14. pantu, 2003.gada 22.jūlija MK noteikumi nr. 415. “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējie aizsardzības un izmantošanas noteikumi’’, Vides ministra 2004.gada 13.aprīļa rīkojums nr. 102 “Par Latvijas Natura 2000 – Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstu’’, kempinga “Brenči’’ būvniecībai, Cēsu rajona Stalbes pagasta zemes īpašumā ‘’Brenči’’ (zemes kadastra nr. 42800100017).

Informācija par paredzēto darbību pieejama:

1. Stalbes pagasta padomē “Ikstēs’’, Stalbes pagasts, p/n Stalbe, LV-4151;

2. Vides pārraudzības valsts birojā Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, darba dienās no plkst. 10 līdz 16;

3. Valmieras reģionālā vides pārvaldē L.Paegles ielā 13, Valmierā, LV-4201, darba dienās no plkst. 8 līdz 18, tālrunis 4207265.

Rakstiski priekšlikumi par šīs darbības iespējamo ietekmi uz vidi un pieprasījumi organizēt paredzētās darbības ietekmes novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu, tiks gaidīti Vides pārraudzības valsts birojā Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, tālr. 7321173, mājas lapā: www.vidm.gov.lv/ivnvb, 20 dienas pēc šī paziņojuma publicēšanas.

 

Paziņojums par pirmpirkuma tiesību izmantošanu

Dace Janovska, personas kods 2109XX-XXXXX, paziņo, ka Ģertrude Garanča, pers. kods 0504XX-XXXXX, daru zināmu, ka JAKOVS LEVENŠTEINS, pers. kods 0203XX-XXXXX, ir pārdevis viņai 761/35339 domājamās daļas no nekustamā īpašuma, kas atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 62 (sešdesmit divi), par pirkuma maksu EUR 114 210 (viens simts četrpadsmit tūkstoši divi simti desmit eiro). Pamatojoties uz Civillikuma 1073.pantu, tiek aicinātas visas pirmpirkuma tiesīgās personas 2 (divu) mēnešu laikā no šī paziņojuma publicēšanas izlemt jautājumu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz 761/35339 domājamām daļām no nekustamā īpašuma, kas atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 62 (sešdesmit divi), par pirkuma maksu EUR 114 210 (viens simts četrpadsmit tūkstoši divi simti desmit eiro) vai LVL 80 175,42 (astoņdesmit tūkstoši viens simts septiņdesmit pieci lati un 42 santīmi) pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa.

Ja vēlaties izmantot pirmpirkuma tiesības, paziņojumu par lēmumu izmantot pirmpirkuma tiesības nosūtīt uz adresi: Pāles ielā 14/13-393, Rīgā, Ģertrudei Garančai.

 

Paziņojums nama Rīgā, Avotu ielā 50, dzīvokļu nr. 1, 3, 8, 9, 11, 13, 14, 15, 18, 21 dzīvojošajiem īrniekiem!

Namīpašnieki Aleksejs Kotļars un Alexander Kotlyar paziņo, ka, sākot no 2007.gada 4.janvāra līdz 2007.gada 31.decembrim, dzīvojamās telpas īres maksa dzīvokļu nr. 1, 3, 8, 9, 11, 13, 14, 15, 18, 21 īrniekiem tiks noteikta Ls 2,75 par katru dzīvokļa kvadrātmetru.

 

Vides pārraudzības valsts biroja paziņojums

Vides pārraudzības valsts birojs informē, ka 2006.gada 12.jūnijā Vides pārraudzības valsts birojs ir izsniedzis SIA “ALBARONS” atzinumu par feromangāna un ferosilikomangāna sakausējumu ražotnes izveides ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu. Ar ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu un Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu var iepazīties Jūrmalas pilsētas domē, Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālajā vides pārvaldē, kā arī Vides pārraudzības valsts birojā Rīgā, Rūpniecības ielā 23, tālr. 7321173, un biroja interneta mājas lapā www.vidm.gov.lv/ivnvb.

 

Paziņojums par pirmpirkuma tiesību izmantošanu

Dace Janovska, pers. kods 2109XX-XXXXX, paziņo, ka Pēteris Janovskis, pers. kods 2306XX-XXXXX, daru zināmu, ka JAKOVS LEVENŠTEINS, pers. kods 0203XX-XXXXX, ir pārdevis viņam 658/35339 domājamās daļas no nekustamā īpašuma, kas atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 62 (sešdesmit divi), par pirkuma maksu EUR 92 092 (deviņdesmit divi tūkstoši deviņdesmit divi eiro). Pamatojoties uz Civillikuma 1073.pantu, tiek aicinātas visas pirmpirkuma tiesīgās personas 2 (divu) mēnešu laikā no šī paziņojuma publicēšanas izlemt jautājumu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz 658/35339 domājamām daļām no nekustamā īpašuma, kas atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 62 (sešdesmit divi), par pirkuma maksu EUR 92 092 (deviņdesmit divi tūkstoši deviņdesmit divi eiro) vai LVL 64 648,58 (sešdesmit četri tūkstoši seši simti četrdesmit astoņi lati un 58 santīmi) pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa.

Ja vēlaties izmantot pirmpirkuma tiesības, paziņojumu par lēmumu izmantot pirmpirkuma tiesības nosūtīt uz adresi: Kabiles iela 36, Mārupes pag., Rīgas raj., Pēterim Janovskim.

 

Paziņojums

Namīpašuma Rīgā, Miera ielā 95, īrniekiem!

Namīpašuma Rīgā, Alfrēda Kalniņa ielā 1, īrniekiem!

Namīpašuma Rīgā, Dzirnavu ielā 27, īrniekiem!

Paziņojam, ka no 2007.gada 1.janvāra īrniekiem īres maksa tiks noteikta 2,50 LVL par vienu lietojamās platības kvadrātmetru. 

SIA “Baltīpašums investīcijas”

 

Paziņojums

SIA “Baltmarine Terminal” valde paziņo, ka 2006.gada 16.jūnijā stājas spēkā LR AT Civillietu tiesu palātas spriedums, ar kuru SIA “Port Magnat”, reģ. nr.50103063881, tika aizliegts lietot zemesgabalu, kas atrodas Rīgas brīvostas teritorijā (Sprīdīša iela 1, Rīga, 68.grupa, 300c grunts, kadastra numurs 0100 068 0300). Personām, kurām bija noslēgti līgumi ar SIA “Port Magnat” attiecībā uz minētā zemesgabala lietošanu, kā arī tām personām, kuru īpašums atrodas uz norādītā zemesgabala, lūdzam vērsties pie SIA “Baltmarine Terminal” valdes locekles Ludmilas Grušinas (tālr. 7341461).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!