• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 20. jūnija noteikumi Nr. 498 "Kārtība, kādā veicama valsts pētījumu programmu īstenošanai piešķirto finanšu līdzekļu izlietojuma kontrole". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2006., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.543

Noteikumi par valsts kompensācijas pieprasījuma veidlapas paraugu

Vēl šajā numurā

04.07.2006., Nr. 103

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 498

Pieņemts: 20.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.498

Rīgā 2006.gada 20.jūnijā (prot. Nr.33 56.§)

Kārtība, kādā veicama valsts pētījumu programmu īstenošanai piešķirto finanšu līdzekļu izlietojuma kontrole

Izdoti saskaņā ar Zinātniskās darbības
likuma 13.panta otrās daļas 3.punktu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama valsts pētījumu programmu īstenošanai piešķirto finanšu līdzekļu izlietojuma kontrole.

2. Noteikumi ir saistoši tiem zinātniskajiem institūtiem, valsts augstskolām, komercsabiedrībām, kā arī citām zinātnisko institūciju reģistrā reģistrētajām zinātniskajām institūcijām, kuras piedalās valsts pētījumu programmu (turpmāk – programma) īstenošanā.

3. Programmu īstenošanai piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu un tā lietderības kontroli nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija (turpmāk – ministrija) sadarbībā ar Latvijas Zinātnes padomi.

4. Lai kontrolētu programmu īstenošanai piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu un tā lietderību, ministrija izveido programmas uzraudzības padomi (turpmāk – padome). Padome darbojas atbilstoši ministrijas noteiktajai kārtībai. Padomē iekļauj Izglītības un zinātnes ministrijas, attiecīgās nozares ministrijas un tās ieteiktus ražotāju un zinātnes pārstāvjus.

5. Padome seko, lai pētījumu virzieni atbilstu programmā noteiktajiem mērķiem un plānotajai programmas izpildes gaitai.

6. Programmas vadītājs līdz kārtējā gada 1.jūlijam iesniedz ministrijā un Latvijas Zinātnes padomē finanšu pārskatu, bet līdz 1.decembrim – finanšu pārskatu un pārskatu par programmas posma izpildi un rezultātiem (turpmāk – pārskats). Minētos dokumentus ministrija nodod izskatīšanai padomei.

7. Pārskatā atbilstoši veicamajiem uzdevumiem īsi un koncentrēti izklāsta darbu saturu, izpildes rezultātus un to zinātnisko un tautsaimniecisko nozīmību (pielikums).

8. Ja programmas vadītājs vai Latvijas Zinātnes padome uzskata, ka atsevišķi pārskata satura elementi uzskatāmi par ierobežotas pieejamības informāciju, programmas vadītājs pārskatā par to sniedz nepārprotamu norādi.

9. Programmas vadītājs kopīgi ar izpildītājiem reizi gadā pirms pārskata iesniegšanas organizē programmas rezultātu publisku izskatīšanu un apsprie­šanu, pieaicinot programmas vērtēšanas komisijas locekļus, padomes locekļus un citus interesentus, kā arī sagatavo par to preses relīzi. Programmas rezultātu apspriešanas gaitu protokolē no padomes locekļu vidus izvirzīts pārstāvis.

10. Padome divu nedēļu laikā pēc programmas rezultātu publiskas izskatīšanas un programmas vadītāja finanšu pārskata un pārskata saņemšanas sniedz izglītības un zinātnes ministram ziņojumu par programmas izpildes gaitu, problēmām un rezultātiem (turpmāk – ziņojums), kā arī publicē ziņojumu ministrijas un Latvijas Zinātnes padomes mājas lapā internetā. Izglītības un zinātnes ministrs ziņojumu ņem vērā, pieņemot lēmumu par attiecīgās programmas turpināšanu.

11. Ja ziņojums ir negatīvs, ministrijā ir iesniegtas sūdzības vai ir citas problēmas programmas izpildes nodrošināšanā, ministrija ziņojumu nosūta izvērtēšanai Latvijas Zinātnes padomei.

12. Latvijas Zinātnes padome divu nedēļu laikā izvērtē ziņojumu. Ja Latvijas Zinātnes padomes atzinums ir negatīvs, izglītības un zinātnes ministrs ierosina novērst ziņojumā norādītos trūkumus vai pieņem lēmumu pārtraukt programmas finansēšanu.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 5.jūliju.

 

 

 

Pielikums

Ministru kabineta

2006.gada 20.jūnija noteikumiem Nr.498

 

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!