• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministra vizīte Irākā 28.jūnijā - 2.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2006., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par efektīvāku tiesisko aizsardzību Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

04.07.2006., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministra vizīte Irākā 28.jūnijā - 2.jūlijā

01.JPG (15153 bytes)
No 28.jūnija līdz 2.jūlijam aizsardzības ministrs Atis Slakteris uzturējās vizītē Irākā, kuras laikā tikās ar Latvijas kontingenta karavīriem, Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu (augšējā attēlā). Kopā ar Daudznacionālās divīzijas “Centrs–Dienvidi” komandieri ģenerāli Edvardu Grušku ministrs pasniedza Latvijas karavīriem divīzijas vadības apbalvojumus (apakšējā attēlā — apbalvojumu saņem virsseržants A.Ķulis)
Foto: Artis Drēziņš, “Latvijas Avīze

Jūnija beigās aizsardzības ministrs Atis Slakteris bija devies vairāku dienu vizītē uz Irāku, kur starptautiskajā operācijā līdzās citu valstu karavīriem piedalās Latvijas kontingenta karavīri.

Viens no A.Slaktera vizītes galvenajiem mērķiem bija personīgi tikties ar Latvijas karavīriem un pārliecināties par viņu dienesta apstākļiem un citiem ar dienesta pienākumu pildīšanu saistītiem jautājumiem.

Starptautiskajā operācijā Irākā piedalās 120 Latvijas karavīri, kas galvenokārt pilda ātrās reaģēšanas un patrulēšanas uzdevumus, kā arī nodrošina štāba darbu un atbild par nacionālās apgādes jautājumiem.

Tiekoties ar karavīriem, A.Slakteris pateicās par paveikto, uzsverot, ka viņiem savi uzdevumi bija jāpilda ļoti sarežģītos, bieži arī bīstamos apstākļos.

“Personiski apmeklējot mūsu karavīrus gan Afganistānā, gan Kosovā, gan tagad Irākā, esmu saņēmis par viņiem tikai atzinīgus vārdus. Tas ir starptautisks pierādījums, ka Latvija spēj iesaistīties nopietnā drošības procesu stiprināšanā. Mūsu karavīri savu pienākumu pildīšanai ir teicami profesionāli sagatavoti, ar augstu atbildības sajūtu,” secina A.Slakteris.

A.Slakteris tikās arī ar vairākām augsta līmeņa amatpersonām – Daudznacionālo spēku korpusa un divīzijas vadību, NATO Apmācību misijas Irākā vadītājiem, Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu un ASV vēstnieku Irākā Zalmaju Halilzadi.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!