• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni vēstures profesoram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2006., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Britu parlamenta Lordu palātas pārstāvi

Vēl šajā numurā

05.07.2006., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni vēstures profesoram

112.JPG (11874 bytes)
Vakar, 4.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni vēsturniekam profesoram Andrievam Ezergailim
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Šis ordenis ir nopelnīts ļoti garu gadu sūrā darbā, cenšoties noskaidrot patiesību par daudziem Latvijas vēstures aspektiem, par kuriem vai nu valdīja nezināšana, vai tika izplatīts ārkārtīgi daudz melu un propagandas.
Es pazīstu Andrievu Ezergaili kopš tiem laikiem, kad viņš sāka pētīt 1917.gada vēsturiskos notikumus, redzēju, ar kādu rūpību un profesionālo atbildību viņš pilda savus pienākumus. Es piedzīvoju arī to, ka, pievēršoties holokausta tēmai, viņš tika vajāts, nicināts, lamāts gan no patriotiskiem latviešiem, gan no ebrejiem, un visi sūdzējās, ka tie fakti, ko viņš atklāja, tie argumenti, ko viņš prezentēja, nebija saskaņā ar agrāk dzirdēto propagandu.
Man šķiet, ka Andrieva mūža gājumam der šī devīze, kas man kā studentei, iestājoties universitātē, bija virs koledžas vārtiem: “Patiesība darīs jūs brīvus!”
Es domāju, mēs visi varam būt Andrievam pateicīgi, ka viņš ir palīdzējis mums kā latviešiem, mums kā tautai, ebrejiem un visiem citiem nonākt tuvāk šai patiesībai. Par to Latvija ar šo ordeni izsaka savu pateicību valstiskā līmenī, un es kā Valsts prezidente un kā cilvēks tam pievienoju savu personisko apbrīnu un pateicību. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!