• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Instrukcija par likumisko procentu aprēķināšanas un dzēšanas kārtību no Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksātajām uzturlīdzekļu summām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2006., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.41/822-5419

Par konvenciju spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

06.07.2006., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Bērnu un ģimenes lietu ministrija

Veids: instrukcija

Pieņemts: 30.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija

Rīgā 2006.gada 30.jūnijā

Instrukcija par likumisko procentu aprēķināšanas un dzēšanas kārtību no Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksātajām uzturlīdzekļu summām

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Instrukcija par likumisko procentu aprēķināšanas un dzēšanas kārtību no Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksātajām uzturlīdzekļu summām (turpmāk – instrukcija) nosaka kārtību, kādā Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija (turpmāk – Fonda administrācija) aprēķina un dzēš Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 5.panta otrās daļas 2. un 3.punktā noteiktos likumiskos procentus par uzturlīdzekļu summām, kas izmaksātas no Uzturlīdzekļu garantiju fonda (turpmāk – Fonds) un nav piedzītas no parādnieka, kā arī likumiskos procentus par nepamatoti izmaksātajām uzturlīdzekļu summām no iesniedzēja, kas sniedzis nepatiesas ziņas, lai saņemtu uzturlīdzekļus no Fonda.

2. Instrukcijā lietotie termini atbilst Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā lietotajiem terminiem.

3. Saskaņā ar Civillikuma 1765.pantu likumiskie procenti ir noteikti seši procenti no simta gadā. Fonda administrācija aprēķina likumiskos procentus neatkarīgi no datuma, kurā tika veikta uzturlīdzekļu izmaksa no Fonda, katra mēneša pirmajā datumā 0,5 procentu apmērā no izmaksātajām uzturlīdzekļu summām, kuras nav piedzītas no parādnieka.

4. Izmaksāto uzturlīdzekļu summas un likumisko procentu piedziņa ir notikusi ar dienu, kad no parādnieka piedzītā summa saņemta Fonda kontā Valsts kasē.

5. No parādnieka piedzītajiem uzturlīdzekļiem vispirms tiek segta aprēķināto likumisko procentu kopsumma. Pēc aprēķināto likumisko procentu kopsummas dzēšanas tiek dzēsta parāda kopsumma par izmaksātajiem uzturlīdzekļiem no Fonda.

6. Ja no parādnieka piedzītā summa ir mazāka par aprēķināto likumisko procentu apmēru, parādnieks ir sedzis daļu no aprēķināto likumisko procentu kopsummas.

7. Ja no parādnieka piedzītā summa ir lielāka par aprēķināto likumisko procentu apmēru, parādnieks ir sedzis aprēķinātos likumiskos procentus, bet par atlikušajiem piedzītajiem uzturlīdzekļiem sedz parādu daļēji vai pilnā apmērā (ja piedzītā summa to nodrošina).

8. Ja Fonda administrācija izmaksā uzturlīdzekļus parādnieka vietā, pamatojoties uz vairākiem Fonda administrācijas lēmumiem, tad parādnieka, kurš veicis iemaksas Fonda kontā Valsts kasē, nenorādot bērna vai iesniedzējas personas datus, pēc kuriem var identificēt konkrētu Fonda administrācijas lēmumu, iemaksāto summu Fonda administrācija sadala proporcionāli attiecīgo Fonda administrācijas lēmumu skaitam.

9. Parāds par izmaksātajiem uzturlīdzekļiem no Fonda un aprēķinātie likumiskie procenti, kuri nav piedzīti no parādnieka, tiek dzēsti, kad parādnieks ir miris.

Saskaņots ar Bērnu un ģimenes lietu ministrijas 2006.gada 2.jūnija atzinumu Nr.2-11/3120.

Saskaņots ar Tieslietu ministrijas 2006.gada 21.jūnija atzinumu Nr.1-9.3/2536.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas direktors E.Līcītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!