• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot brigādes ģenerāļa zīmotnes un zobenu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2006., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties konferencē "Holokausts: atmiņa un mācība

Vēl šajā numurā

06.07.2006., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot brigādes ģenerāļa zīmotnes un zobenu

01.JPG (16810 bytes)
Vakar, 5.jūlijā, Rīgas pilī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pulkvedim Jurim Maklakovam pasniedza brigādes ģenerāļa zīmotnes un zobenu
Foto: Juris Krūmiņš

Runa brigādes ģenerāļa zīmotņu un zobena pasniegšanas ceremonijā pulkvedim Jurim Maklakovam Rīgas pilī 2006.gada 5.jūlijā:

Viceadmirāli Zeibota kungs, godātie brigādes ģenerāļi, augsti godātais brigādes ģenerāli Maklakova kungs!
Es kā Valsts prezidente no sirds vēlos apsveikt brigādes ģenerāli Maklakovu šajā viņa mūžam tik svarīgajā dienā un arī apsveikt viņa kundzi, viņa dēlu un visu viņa dzimtu ar šo augsto sasniegumu.
Mani labākie vēlējumi arī visiem Latvijas bruņotajiem spēkiem, kas kopš neatkarības atgūšanas ir turpinājuši ļoti smagu un grūtu attīstības ceļu uz sabrukušas totalitāras impērijas drupām. Mums ir bijis liels izaicinājums panākt savai valstij adekvātus bruņoto spēku materiālos un cilvēku resursus. Mēs sākām ar parasto sistēmu, kur jaunieši tika iesaukti militārā dienestā un lēnām, gadu gaitā esam pārgājuši uz mūsdienīgu modeli, kur bruņotie spēki veidojas no brīvprātīgiem profesionāļiem. Šajos pēdējos gados esam gājuši cauri ļoti straujām pārmaiņām un ļoti dziļām un plašām reformām. Liecinājums tam, ko esam sasnieguši, ir ne tik vien tas, ka Latvija nu jau divu gadu garumā ir pilntiesīga NATO dalībvalsts, bet arī tas, ka Latvija un tās galvaspilsēta Rīga ir izraudzīta par vietu, kur notiks nākamais NATO samits šī gada novembrī.
Mūsu bruņotie spēki ir ļoti smagi strādājuši, lai pielāgotos augstajām prasībām, ko uzstāda dalība NATO. Mazai valstij ar mazu iedzīvotāju skaitu, mazai valstij ar šo totalitārisma pagātni, kas mums vēl nesen stāvēja aiz muguras, tikai piecpadsmit gadi neatkarības – tas ir bijis ārkārtīgi liels izaicinājums. Es tamdēļ izmantoju šo izdevību, lai pateiktos gan jaunajam brigādes ģenerālim par viņa ieguldījumu šo bruņoto spēku attīstībā un tapšanā, gan arī visiem mūsu bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem. Kā Valsts prezidente es novērtēju to, ko katrs ir devis un ieguldījis, es novērtēju to, ko viceadmirālis Zeibots ir ieguldījis bruņoto spēku attīstībā, esmu strādājusi ar viņu šos pēdējos gadus. Tāpat es augstu vērtēju visus augstākos virsniekus un novēlu, lai mums turpina augt un veidoties profesionāli spēcīga, jaunu virsnieku saime, kurā valda nevainojama militārā disciplīna, kuri ir profesionāli atbildīgi par katru soli, ko viņi veic vai tas būtu kara apstākļos, vai parastā ikdienā, parastās mācībās. Bruņotajos spēkos nav tādu brīžu, kas nebūtu svarīgi, kad karavīrs vai virsnieks varētu atslābināties un teikt, ka šajā brīdī mēs strādājam nopietni un šajā brīdī nav nopietni. Katrs solis, katra diena ir vienādi svarīga un vienādi nopietna.
Es novēlu brigādes ģenerālim Maklakovam vislabākās sekmes, turpināt savu darbu Latvijas bruņoto spēku labā, gādāt par to, lai tie sasniegtu visaugstāko profesionālo līmeni, lai katrs virsnieks varētu justies lepns par paša padarīto, lai katrs virsnieks ar pilnu atbildību varētu teikt: “Es esmu darījis visu, ko cilvēciski ir iespējams darīt man padoto karavīru labā,” bet vairāk par visu, lai mēs, ikviens Latvijas pilsonis un iedzīvotājs, varētu justies drošāk tamdēļ, ka mums ir tādi bruņotie spēki, kuriem pilnībā uzticamies un par kuriem mēs varam justies lepni. Es novēlu jums vislabākās sekmes un apsveicu jūs!

02.JPG (25900 bytes)
Vakar, 5.jūlijā, Rīgas pilī pēc brigādes ģenerāļa zīmotņu pasniegšanas: aizsardzības ministrs Atis Slakteris, brigādes ģenerālis Juris Maklakovs, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!