• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu jubilejas logotipam Romas Līguma 50.gadadienai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2006., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par putnu un biotopu aizsardzību

Vēl šajā numurā

07.07.2006., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu jubilejas logotipam Romas Līguma 50.gadadienai

 “Daudz laimes, ES!” Tāda ir vakar, 6.jūlijā, Eiropas Komisijas, Eiropas Parlamenta, Padomes, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas un Reģionu komitejas izsludinātā logotipa konkursa devīze. Mākslas un dizaina studenti, dizaina profesionāļi, 2006.gadam absolventi, ir aicināti izveidot jubilejas logotipu, kas nākamgad būs oficiālais Romas Līguma parakstīšanas 50.gadadienas simbols. Visos 2007.gadā paredzētajos sarīkojumos par godu minētajai jubilejai Eiropas Komisija un visas pārējās Eiropas iestādes izmantos veiksmīgāko logotipu. Dalībvalstis, reģionālās un vietējās iestādes tiks aicinātas izmantot logotipu savos pasākumos. Konkursa termiņš ir 2006.gada 30.septembris. Veiksmīgāko darbu Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieces Margotas Valstrēmas un Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vietnieka Aleho Vidala-Kvadrasa vadībā izraudzīsies žūrija, kas sastāvēs no piecu iestāžu pārstāvjiem. Godalga par labāko logotipu ir 6000 eiro. Tiks godalgoti arī otrās un trešās vietas ieguvēji (attiecīgi 4000 eiro un 2000 eiro). Rudenī trīs godalgotie dizaineri tiks aicināti uz apbalvošanas ceremoniju Briselē.

Par konkursa izsludināšanu priekšsēdētāja vietniece Margota Valstrēma sacīja: “Piecdesmit gadi mierpilnas sadarbības, kad augusi labklājība un drošība Eiropā, ir patiess iemesls svinībām. Šī ir lieliska izdevība diskusijai par to, kādu mūsu bērniem un nākamajām paaudzēm gribam redzēt Eiropu nākotnē. Dalībvalstīm, kopienām, pilsoņiem un vecuma grupām Eiropas Savienība nozīmē ko atšķirīgu. Tāpēc uzmanība jāpievērš tam, lai jubilejas pasākumos tiktu iesaistīti pēc iespējas vairāk cilvēku.”

Konkursā ir aicināti piedalīties divdesmit piecu dalībvalstu, Bulgārijas un Rumānijas mākslas, grafiskā dizaina, komunikāciju dizaina, vizuālās komunikācijas, mediju dizaina vai radniecīgu disciplīnu studenti. Tajā var piedalīties arī dizaina profesionāļi, kuri absolvē universitāti vai koledžu 2006.gadā. Viņi ir aicināti izveidot logotipu un, ja vēlas, arī Eiropas integrācijas devīzi. Logotipam jānorāda uz Romas Līguma 50.jubileju un jāatspoguļo ES sasniegumi (tādi kā miers un labklājība) un tās nākotne (t. i., kādu ES jūs novēlat nākamajām paaudzēm).

Labākos logotipus atlasīs divās kārtās.

Vispirms žūrija, kas sastāv no pasaulslaveniem dizaina speciālistiem, izskatīs visus iesniegumus un atlasīs desmit pārliecinošākos darbus.

Tad otra žūrija, kas sastāvēs no Eiropas Komisijas, Eiropas Parlamenta, ES Padomes, Reģionu komitejas un Ekonomikas un sociālo lietu komitejas pārstāvjiem, Komisijas priekšsēdētāja vietnieces Margotas Valstremas un Aleho Vidala-Kvadrasa vadībā izraudzīsies trīs labākos logotipus. Žūrijas lēmumu paziņos oktobrī apbalvošanas ceremonijā Briselē.

Sīkāka informācija par konkursu: www.logo-competition.eu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!