• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs pieņemšanā par godu festivālam "Rīgas ritmi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2006., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, sveicot kustības "Helsinki 86" dalībniekus

Vēl šajā numurā

11.07.2006., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs pieņemšanā par godu festivālam “Rīgas ritmi”

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 6.jūlijā svinīgajā pieņemšanā par godu starptautiskajam mūzikas festivālam “Rīgas ritmi” norādīja, ka labam mūziķim un labam politiķim ir jāprot improvizēt.

“Ārpolitiskajā darbībā, tāpat kā džezā, nevar paļauties tikai uz akadēmiskām vai teorētiskām zināšanām, notīm vai vispārpieņemtiem kanoniem – cilvēkam ir jāspēj nepretoties savai iekšējai balsij, improvizēt. Tikai tā rodas jaunas idejas, jaunas vēsmas,” teica ārlietu ministrs, kurš šogad ir festivāla “Showcase” projekta patrons. “Showcase” jeb Latvijas mūziķu un grupu parāde ir jauns festivāla “Rīgas ritmi” projekts, kura idejas pamatā ir ietekmīgu ārzemju producentu uzaicināšana uz Latvijas mūzikas grupu un mākslinieku koncertiem, tādējādi veidojot pozitīvu tēlu par Latviju. A.Pabriks uzsvēra, ka gan politiķi un diplomāti, gan mūziķi ir valsts tēla veidotāji. Viņu darbs ir saistīts ar valsti, kuru tie pārstāv, un tajā notiekošo. Viņš pauda prieku, ka “Rīgas ritmi” ir izaudzis par starptautisku festivālu, kurā savu varēšanu parāda vairs ne tikai džeza mūzikas izpildītāji, bet arī citu mūzikas stilu pārstāvji un daudzi Latvijas mūziķi.

Festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns, uzrunājot festivāla dalībniekus, organizatorus un viesus, teica, ka mūzika ir stiprākā no mākslām. Viens koncerts var atstāt iespaidus visai turpmākajai dzīvei. Festivāla mērķis ir raisīt klausītājos vislabākās emocijas.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!