• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kokrūpniecības uzņēmēju sadarbības kontaktiem Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2006., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139554

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ģenerālkonsuli Sanktpēterburgā

Vēl šajā numurā

11.07.2006., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kokrūpniecības uzņēmēju sadarbības kontaktiem Ķīnā

No 26.jūnija līdz 6.jūlijam Ķīnā uzturējās Latvijas kokrūpnieku delegācija, kas no 27. līdz 29.jūnijam ar stendu piedalījās vērienīgā Šanhajas kokrūpniecības izstādē “WoodTech China 2006”.

19 cilvēku lielajā delegācijā bija pārstāvēti Latvijas mazie un vidējie kokrūpniecības uzņēmumi, Latvijas kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācija, Rīgas Meža aģentūra un reklāmas aģentūra “Balti”, kas reizi ceturksnī izdod žurnālu angļu valodā “Baltic Timber” par aktualitātēm mežniecības un kokapstrādes nozarē un ir šī brauciena organizatore. Iepriekšējā SIA “Balti” organizētā kokrūpnieku delegācijas vizīte Ķīnā notika 2002.gadā un kopš tā laika Latvijas kokrūpniekiem jau izveidojusies sadarbība ar vairākiem Ķīnas uzņēmumiem, kas importē koksni un tās izstrādājumus no Latvijas.

Šāgada vizītes laikā Latvijas vēstniecība Ķīnā delegācijai organizēja vairākas tikšanās Pekinā: Latvijas kokrūpniecības nozares pārstāvji iepazinās un pārrunāja sadarbības iespējas ar diviem nozares uzņēmumiem: tradicionālo mēbeļu un amatniecības izstrādājumu uzņēmumu, kā arī durvju un moderno mēbeļu ražotāju. Latvijas delegācija tikās ar Ķīnas Vieglās rūpniecības un amatniecības izstrādājumu importa un eksporta komercpalātas un tās Mēbeļu apakšpalātas vadību. Tikšanos laikā gan Latvijas uzņēmēji, gan Ķīnas pārstāvji izrādīja abpusēju ieinteresētību ilgtermiņa sadarbībā un konkrētu biznesa kontaktu veidošanā.

Ņemot vērā Ķīnas ekonomikas straujo attīstību un pieaugošo pieprasījumu pēc augstas kvalitātes koksnes un tās izstrādājumiem, Latvijas kokrūpniecības nozares uzņēmējiem ir plašas perspektīvas apgūt jauna tirgus piedāvātās iespējas Ķīnā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!