• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par robežu ar Lietuvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2000., Nr. 470/472 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.12.2000., Nr. 470/472

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par robežu ar Lietuvu

Šodien, 28. decembrī, Viļņā, Lietuvas Republikas Ārlietu ministrijā, tiks parakstīti Latvijas un Lietuvas valsts robežas atjaunošanas (redemarkācijas) dokumenti.

Valsts robežas atjaunošana tika sākta pēc Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par valsts robežas atjaunošanu parakstīšanas 1993. gada 29. jūnijā. Pēc līguma stāšanās spēkā tika izveidota Jauktā komisija valsts robežas atjaunošanai dabā, kuras pirmā sēde notika 1993. gada 29. septembrī.

Robeža ar Lietuvu (588,1 km) ir Latvijas garākā robeža, un uz tās ir uzstādītas 1795 robežzīmes, kā arī veikti robežjoslas iekārtošanas darbi. Saskaņā ar līgumu par valsts robežas atjaunošanu Latvija redemarkācijas darbus veica posmā no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas valsts robežu krustpunkta līdz 24. meridiānam (Bersteles upes labais krasts), bet Lietuva — no Baltijas jūras krasta līdz 24. meridiānam. Pirmā robežzīme atrodas Baltijas jūras krastā.

Šodien Viļņā tiks parakstīti šādi dokumenti:

- Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas Jauktās komisijas valsts robežas atjaunošanai dabā Noslēguma protokols;

- Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas valsts robežas karšu albums (110 lapas);

- Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas valsts robežas apraksts ar pielikumu — Robežzīmju koordinātu katalogu.

No Latvijas puses dokumentus parakstīs Jauktās komisijas Latvijas delegācijas vadītājs, Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Ints Upmacis un delegācijas locekļi — Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Projektu plānu izstrādes un realizācijas pārvaldes Projektu izstrādes un realizācijas dienesta priekšnieks Jānis Virsis un Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma formēšanas pārvaldes Kadastrālās uzmērīšanas nodaļas vadītājs Uldis Zakars.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!