• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 27. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2000., Nr. 470/472 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - apsveikumā Ziemassvētkos 2000.gada 24.decembrī - uzrunā Latvijas ģimenēm 2000.gada 22.decembrī

Vēl šajā numurā

28.12.2000., Nr. 470/472

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 27. decembra sēdē

Akceptēts likumprojekts "Konkurences likums". Likuma mērķis būs attīstīt, aizsargāt un veicināt brīvu, godīgu un vienlīdzīgu konkurenci visās tautsaimniecības nozarēs sabiedrības interesēs, ierobežojot tirgus koncentrāciju, pārtraucot konkurenci regulējošos normatīvajos aktos aizliegtas darbības.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par jūras pārvadātāju vienošanos atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma". Tie attieksies uz starptautiskajiem līnijpārvadājumiem no vai uz Latvijas ostām. Noteikumi neattieksies uz neregulārajiem jūras kravas pārvadājumiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Augļaugu pavairojamā materiāla noteikumi". Tie noteiks augļaugu pavairojamā materiāla atbilstības kritērijus un aprites kārtību noteikumu pielikumā minētajām augļaugu ģintīm un sugām, kā arī potcelmiem un citām augu daļām, uz kurām uzpotēts pavairojamais materiāls.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 14.jūlija noteikumos Nr.250 "Recepšu veidlapu izgatavošanas un uzglabāšanas un recepšu izrakstīšanas noteikumi". Grozījumu projekts paredz noteikt centralizētu parasto recepšu veidlapu iespiešanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par prasībām degvielas uzpildes staciju tehnoloģiskām iekārtām un to tehnisko uzraudzību". Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.jūlijā.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par meža atjaunošanas drošības naudas atlikumu nodošanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Mežaudzes novērtēšanas kārtība". Projektā ietverta pilna mežaudzes vērtības aprēķināšanas kārtība un mežaudzes izpirkšanas vērtības noteikšana, ievērojot nosacījumus, kad vērtība samazināma. Paredzams, ka novērtēšanu veiks valsts virsmežniecības, izmantojot Meža valsts reģistra datus.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par elektroaizsargcimdu elektriskās testēšanas institūcijas pilnvarošanu". Pilnvarot paredzēts valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" filiāles "Tehniskais centrs" energolaboratoriju.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2000.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.129 "Bīstamo iekārtu reģistrācijas kārtība". Tie nosaka, ka bīstamās iekārtas tehnisko pasi var sastādīt ne tikai ražotājs, tā pārstāvis vai importētājs, bet arī iekārtas uzstādītājs.

Akceptēts noteikumu projekts "Higiēnas prasības kosmētiskajiem kabinetiem". Noteikumu projekts izstrādāts ar nolūku nodrošināt infekcijas slimību profilaksi. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.jūnijā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Zāļu reklāmas noteikumi". Tie noteiks cilvēku slimību diagnostikai, ārstēšanai vai profilaksei paredzēto zāļu reklamēšanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Par kārtību, kādā tiek sagatavoti, apstiprināti, īstenoti un uzraudzīti no Eiropas Savienības Strukturālās politikas pirmsiestāšanās instrumenta līdzekļiem finansētie projekti".

Akceptēts noteikumu projekts "Mikroliegumu izveidošanas, aizsardzības un apsaimniekošanas noteikumi". Noteikumu projekts paredz izveidot nelielas aizsargājamās teritorijas ap noteiktām īpaši aizsargājamām sugām un biotipiem, lai garantētu to dzīvotņu neaizskaramību.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par samaksas kārtību par valsts autoceļu lietošanu, veicot lielgabarīta un smagsvara pārvadājumus" un noteikumu projekts "Noteikumi par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1999.gada 7.decembra noteikumos Nr.401 "Bīstamo kravu autopārvadājumu noteikumi". Grozījumu projekts paredz, ka prasība nozīmēt uzņēmumos bīstamo kravu pārvadājumu drošības konsultantu stāsies spēkā 2002.gada 1.janvārī.

Akceptēts instrukcijas projekts "Ierēdņa uzvedības principi". Instrukcija noteiks ierēdņa uzvedības principus, kas ierēdnim jāievēro amata pienākumu izpildes laikā un ārpus tā.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Par civilstāvokļa aktiem". Sagatavotie grozījumi skar pašvaldību kompetenci civilstāvokļa aktu jomā.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Likums par ostām". Grozījumu projekts nosaka, ka no ārvalstu karakuģiem netiek iekasēta ostas maksa, izņemot ledus maksu un loču maksu, ja tiek izmantoti loču pakalpojumi.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Muitas likumā. Tie nosaka, ka ārvalstu karakuģi, uzturoties Latvijas ostās, ir atbrīvoti no muitas kontroles pasākumiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!