• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krievijas robežsardzi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2000., Nr. 470/472 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts galvojumiem

Vēl šajā numurā

28.12.2000., Nr. 470/472

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krievijas robežsardzi

R.JPG (22199 BYTES)
Ceturtdien, 21. decembrī, un piektdien, 22. decembrī, pēc Valsts robežsardzes priekšnieka Gunāra Dāboliņa (attēlā pa labi) ielūguma Rīgā vizītē uzturējās Krievijas Federācijas Federālā robežapsardzības dienesta Ziemeļrietumu reģionālās pārvaldes priekšnieks ģenerālleitnants Pāvels Pavļenko (attēlā pa kreisi) un viņa vadītā delegācija.          Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Preses konferences ievadā Gunārs Dāboliņš teica:

— Ir izveidota Latvijas un Krievijas darba grupa, kas strādā jau labu laiku. Šodien arī notika darba grupas sēde, kuru no Krievijas puses vadīja ģenerālis Palagins un no Latvijas puses — pulkvedis Jaunzems. Šodien darba grupā mēs apspriedām vairākus jautājumus: par robežas šķērsošanas kārtības saskaņošanas pilnveidošanu robežkontroles punktos, runājām arī par robežkontroles punktu attīstības perspektīvām, par pierobežas iedzīvotāju robežas šķērsošanas kārtību, par robežpārejas punktu darbību, par iespējām atvērt divus līdz šim nestrādājošos robežpārejas punktus — Bērziņus un Pundurus, mēs runājām arī par tranzītvilcienu robežas šķērsošanas kārtību, apspriedām arī to, ka no 2001. gada 1. janvāra Latvijas nepilsoņiem būs vajadzīga vīza braukšanai uz Krieviju.

Runājot par mūsu sadarbību ar Krievijas robežsargiem, es gribētu uzsvērt, ka tā ir ļoti korekta un notiek augstā profesionālā līmenī. Mūsu attiecības nav saraustītas, tās tiek veidotas katru dienu. Mums ir noslēgti sadarbības līgumi cīņā ar nelegālo imigrāciju, narkotikām un kontrabandu. Es kā Valsts robežsardzes priekšnieks gribu pateikties Krievijas pusei par tās ieguldīto lielo darbu. Ja robeža tiek apsargāta no abām pusēm, tad no tā ir labums abām valstīm.

Tad runāja Pāvels Pavļenko :

— Ar Dāboliņa kungu mēs esam pazīstami no tikšanās reizēm Lietuvā, un mums jau ir izstrādājušies kopēji uzskati par valsts robežas apsardzi. Šī vizīte liecina, ka mēs esam uz pareizā ceļa. Starp mūsu robežsargiem nav nekādu pretrunu, mums ir kopīgs robežpārkāpējs, kas nelikumīgi šķērso robežu. Tikai ar mūsu robežsargu kopīgiem pūliņiem ir iespējams panākt labus rezultātus.

Mūsu parakstītie sadarbības līgumi ir vērsti uz to, lai ļaudīm atvieglotu kontaktēšanās iespējas. Visas nesaskaņas, kas bija šajā gadsimtā, tiks izlīdzinātas nākamajā tūkstošgadē. Es gribētu pateikties Latvijas robežsargiem par labo dienestu un novēlēt panākumus nākamajā tūkstošgadē. Vēl gribētos atzīmēt, ka mēs apmeklējām Latvijas robežas pārejas punktus un pārliecinājāmies, ka tie ir ļoti labi un ekonomiski iekārtoti un mēs daudz ko no tā varētu mācīties.

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!