• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, sveicot "Baltica 2006" dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2006., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs tiekoties ar Permas apgabala pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

13.07.2006., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, sveicot “Baltica 2006” dalībniekus

Ārlietu ministrs Artis Pabriks sveic XVII Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica 2006” dalībniekus, atgādinot, ka festivāls bija nozīmīga tradicionālās kultūras izpausme, kas ne tikai stiprināja nacionālo pašapziņu Latvijā, bet arī veicināja Baltijas valstu vienotību ceļā uz brīvību.

Ministrs uzsver, ka interese par tautas tradīcijām tikai turpina pieaugt un dara stipru gan latvisko, gan baltu identitāti, kas ir īpaši svarīga mazām tautām. Tikpat liela nozīme baltu identitātes stiprināšanā, kā arī latviešu un lietuviešu valodas un kultūras popularizēšanā būs otrajam Latvijas – Lietuvas forumam, kas paredzēts Rīgā 21. un 22.septembrī, kad tiek atzīmēta Baltu vienības diena.

Festivāls notiek no 12. līdz 16.jūlijam. Tā vadmotīvs ir “mūsmājas”, kas tiks apdziedāts un izdzīvots vairāk nekā 2000 dalībnieku priekšnesumos un koncertos dažādās Latvijas vietās. Par festivāla patronesi ir piekritusi kļūt Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Festivālā “Baltica 2006” piedalīsies folkloras kolektīvi no visiem Latvijas reģioniem un viesi no Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Polijas, Gruzijas un Bulgārijas, kā arī no Udmurtijas (Krievijas Federācija) un Ķīnas. Festivāla pasākumi notiks Rīgā un citur Latvijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!