• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2006., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas tālāko sadarbību

Vēl šajā numurā

14.07.2006., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Ministru prezidenta

Vakar Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Gariju Korenu (Gary Koren), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja vēstnieka ieguldījumu divpusējo attiecību padziļināšanā starp Latviju un Izraēlu, atzīmējot labo politisko dialogu – augstākā līmeņa vizīšu apmaiņu, ekonomisko un kultūras kontaktu attīstību. Puses pārrunāja notikumu attīstību Tuvajos Austrumos un citus aktuālos starptautiskos jautājumus. Aigars Kalvītis novēlēja vēstniekam panākumus turpmākajā darbā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 12.jūlijā atvadu vizītē tikās ar Izraēlas vēstnieku Latvijā Gariju Korenu un izteica pateicību par vēstnieka paveikto divpusējo attiecību stiprināšanā. Garijs Korens atzinīgi novērtēja veiksmīgo sadarbību ar Ārlietu ministriju, īpaši uzsverot Latvijas diplomātu profesionalitāti un draudzīgumu. Tikšanās laikā puses pārrunāja paveikto un plānoto Latvijas un Izraēlas divpusējo attiecību jomā, kā arī apsprieda notikumu attīstību Tuvajos Austrumos.

Atskatoties uz paveikto, Izraēlas vēstnieks informēja par augsta līmeņa vizīšu apmaiņu pēdējā gada laikā, ekonomiskās un politiskās sadarbības intensitāti un veiksmīgo sadarbību kultūras jomā. “Kultūras jomā mēs darām daudz, bet varētu darīt vēl vairāk,” teica Garijs Korens. Izraēla labprāt dalītos zināšanās un pieredzē par sadarbību ar diasporu un imigrantu integrāciju. Garijs Korens pateicās par Latvijas ieguldījumu holokausta izpētē.

Izraēlas vēstnieks arī informēja par saspringto situāciju Tuvajos Austrumos un izteica cerību, ka ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē 17. un 18.jūlijā būs objektīvas un visaptverošas diskusijas par sensitīvajiem jautājumiem. Puses apsprieda Irānas kodoljautājumu un Izraēlas divpusējo sadarbību ar reģiona valstīm.

Apspriežot jaunu vēstniecību atvēršanu, Garijs Korens pauda viedokli, ka Latvijas ieceres izveidot vēstniecību Ēģiptē īstenošana veicinās tūrisma attīstību, atvieglos konsulāro jautājumu risināšanu un informācijas iegūšanu. Artis Pabriks piebilda, ka vēstniecība Kairā būs pirmā Latvijas vēstniecība arābu valstīs un tajā tiks pārstāvētas arī citas reģiona valstis.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!