• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2000., Nr. 470/472 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 27. decembra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

28.12.2000., Nr. 470/472

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes

Pēc 2000.gada 21.decembra sēdes

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Pulkstenis ir 17. Ir pienācis laiks ministru atbildēm uz deputātu jautājumiem. Uzklausīsim ekonomikas ministra Aigara Kalvīša atbildi uz deputātu Burvja, Baldzēna, Leona Bojāra, Osvalda Zvejsalnieka un Valda Lauska jautājumu "Par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" valsts pilnvarnieku izvēli" . Vārds Aigaram Kalvītim. Lūdzu!

A.Kalvītis (ekonomikas ministrs). Cienījamie deputāti! Es esmu iesniedzis jums rakstisku atbildi. Un īpaši neko nevēlos vairāk piebilst. Varbūt jums būs papildu jautājumi.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, Burvja kungs, vai ir papildu jautājumi? Ieslēgt lūdzu mikrofonu Burvja kungam!

I.Burvis (LSDSP). Cienījamais ministra kungs! Es, protams, apsveicu jūs ar to, ka jums ir jūsu ministrijā tik veikli ierēdņi, kuri, atbildot uz jautājumu, kāpēc galdam ir četras kājas, atbild, ka galds ir brūnā krāsā. Un tomēr man nav skaidrs, kāpēc jūs uzskatāt, ka Ekonomikas ministrijas kompetencē nav ievērot noteikumus, lai valstij netiktu radīti zaudējumi.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ministra kungs!

A.Kalvītis (ekonomikas ministrs). Vai jūs nevarētu precizēt jautājumu?

Sēdes vadītājs. Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Burvim!

I. Burvis (LSDSP). Jūsu atbildē ir rakstīts, ka Korupcijas novēršanas likuma normu ievērošana un darījumu slēgšana, kas valstij radījuši ievērojamus zaudējumus, nav Ekonomikas ministrijas kompetencē. Es gribētu uzzināt, kāpēc jūsu ministrijas ierēdņi un jūs uzskatāt, ka Ekonomikas ministrija nav atbildīga par zaudējumiem, kas ir radīti valstij?

A.Kalvītis (ekonomikas ministrs). Ekonomikas ministrija ir atbildīga, protams, par zaudējumiem, kas ir radīti valstij un kas radušies Ekonomikas ministrijas darbības rezultātā. Bet, ja jūs gribat jautāt tieši par Korupcijas novēršanas likumu, tad, protams, Ekonomikas ministrija nav tā institūcija, kas var izvērtēt Korupcijas novēršanas likuma normu ievērošanu. Pirmām kārtām tā ir katra indivīda, kas ieņem atbilstošu amatu, atbildība, un otrām kārtām valsti uzraugošo institūciju atbildība. Tāpat arī katra indivīda personīga atbildība sabiedrības priekšā, gan tiesas priekšā par to, kādus zaudējumus viņš ir radījis konkrēti Latvijas valstij.

Sēdes vadītājs. Vēl viens papildjautājums. Lūdzu!

I.Burvis (LSDSP). Cienījamais ministra kungs! Vai es pareizi sapratu un vai tā ir normāla prakse visā esošajā Ministru kabinetā, ka Ministru kabinets nekādā veidā netaisās pats ievērot Korupcijas novēršanas likumu un tikai gadījumā, ja kāds pieķers, būs gatavs reaģēt ar izvairīgām atbildēm?

A.Kalvītis (ekonomikas ministrs). Tātad Ministru kabinets, protams, ievēro Korupcijas novēršanas likuma normas, ja nav konstatēti nekādi citi gadījumi, kuros šīs normas būtu pārkāptas. Es varu atbildēt, ka Ministru kabinets nevar uzņemties par katru atsevišķu indivīdu atbildību. Par to atbildība jāuzņemas ir viņam pašam — vai viņš ir kaut kādās pretrunās ar šo likumu vai nav.

Sēdes vadītājs. Paldies! Atbilde uz jautājumu ir sniegta. Uz jautājumiem "Par nelikumīgo atteikumu dzīvokļu privatizācijai un Satversmes tiesas 2000.gada 31.oktobra sprieduma izpildi", "Par Latvijas un Lietuvas iegūto balsu atšķirību saskaņā ar Nicas starpvaldību konferences rezultātiem", "Par Nicas starpvaldību konferences rezultātiem" rakstisku atbildi Ministru prezidenta vārdā ir sniedzis ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, un deputāti ar atbildi ir apmierināti. Ministru prezidenta Andra Bērziņa atbilde uz jautājumu sakarā ar izmaiņām likumā "Par pievienotās vērtības nodokli". Kā es redzu, tad neviena ministra, kurš būtu gatavs sniegt Ministru prezidenta vārdā atbildi deputātiem, nav. Līdz ar to atbilde netiek uzklausīta un jautājumu un atbilžu sēde ir slēgta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!