• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Salaspils novada domes 2006. gada 31. maija saistošie noteikumi Nr. 20/2006 "Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.6 "Noteikumi par sadzīves atkritumu savākšanu, transportēšanu un šķirošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2006., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NATO ģenerālsekretārs, uzturoties vizītē Latvijā 14.jūlijā

Vēl šajā numurā

18.07.2006., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Salaspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20/2006

Pieņemts: 31.05.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Salaspils novada saistošie noteikumi Nr.20/2006

 

Salaspilī 2006.gada 31.maijā (prot.Nr.10, 9.§)

Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.6 “Noteikumi par sadzīves atkritumu savākšanu, transportēšanu un šķirošanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā”

 

1. Papildināt preambulu aiz cipara un vārdiem “43.pantu” ar vārdiem “Atkritumu apsaimniekošanas likuma 9.panta pirmās daļas 8.punktu”

2. Izteikt 1.1 punktu šādā redakcijā —

“1.1 Atkritumi — jebkuri vielu vai priekšmetu pārpalikumi atbilstoši atkritumu klasifikatorā noteiktajām kategorijām, no kuriem to valdītājs grib atbrīvoties vai ir spiests atbrīvoties un kuru sakārtota, pārdomāta savākšana un izvešana no noglabāšanas vietām vai pārstrāde ir viens no labklājības un apkārtējās vides tīrības pamatnosacījumiem.”

3. Papildināt 1.2 punktu ar jaunu 1.2.3 apakšpunktu šādā redakcijā —

“1.2.3 Speciālie atkritumi:

— celtniecības atkritumi (būvgruži, būvmateriālu atlikumi, ielu uzslaucīšanas atkritumi, celtniecības laikā izraktā zeme);

— ielu un citu teritoriju uzkopšanas laikā radušies atkritumi;

— “zaļie” atkritumi (zāle, zari, lapas, koku un krūmu atgriezumi);

— citi īpašo atkritumu veidi, piemēram, nolietotās riepas.

4. Izslēgt 1.4 punktu.

5. Izteikt 1.5 punktu šādā redakcijā —

“1.5 Bīstamie atkritumi — atkritumi, kuriem piemīt viena vai vairākas īpašības, kas padara tos bīstamus cilvēku dzīvībai un veselībai, videi, kā arī personu mantai, un kuri atbilst atkritumu klasifikatorā noteiktajām bīstamo atkritumu kategorijām.”

6. Izteikt 1.7 punktu šādā redakcijā —

“1.7 Atkritumu radītājs — fiziska vai juridiska persona, kura rada sadzīves atkritumus savā vai nomātā īpašumā.”

7. Papildināt noteikumus ar jaunu 2.4 punktu šādā redakcijā -

“2.4 Salaspils novada dome Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izvēlas atkritumu apsaimniekotājus savā teritorijā, slēdzot ar tiem līgumus par noteikto darbību veikšanu uz noteiktu laiku.”

8. Izteikt 6.1 punktu šādā redakcijā —

“6.1 Ikvienai sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizācijai pirms savas darbības uzsākšanas jānoslēdz līgums ar Salaspils novada domi par atkritumu apsaimniekošanas darbībām noteiktā administratīvās teritorijas daļā un jāsaņem atļauja Lielrīgas reģionālās vides pārvaldē konkrēto atkritumu apsaimniekošanas darbību veikšanai. Šīm organizācijām jābūt apgādātām ar specializētajiem transportlīdzekļiem, iekārtām un ierīcēm, kas nepiesārņo vidi un gaisu, nepārsniedz pieļaujamo trokšņu līmeni.”

9. Izteikt 6.7 punktu šādā redakcijā —

“6.7 Atkritumu apsaimniekošanas organizācija nodrošina reģionā izstrādātā atkrituma apsaimniekošanas plāna realizāciju apsaimniekojamā teritorijā.”

10. Pildināt Noteikumus ar jaunu 6.9 punktu šādā redakcijā —

“6.9 Atkritumu transportēšanas organizācijām, kuras veic atkritumu savākšanu un izvešanu Salaspils novada pašvaldības teritorijā ir pienākums informēt Salaspils novada pašvaldības policiju par noslēgtajiem līgumiem ar fiziskajām un juridiskajām personām par atkritumu savākšanu un izvešanu. Informācijā jānorāda atkritumu transportēšanas organizācijas nosaukums; līguma noslēgšanas vai laušanas datums; līguma numurs; personas vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums; adrese, kurā tiek savākti un/vai izvesti atkritumi; atkritumu veids un izvedamo atkritumu apjoms. Tā jāiesniedz desmit dienu laikā no līguma noslēgšanas vai laušanas dienas.”

11. Izslēgt 8.daļu “Tiesības rīkoties ar sadzīves atkritumiem”.

12. Izslēgt 9.daļu “Maksa par atkritumsaimniecības sniegtajiem pakalpojumiem”.

13. Papildināt 10.2 punktu ar vārdiem “ja vien atbildība par šādu nodarījumu nav paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75.pantā. Šajā gadījumā persona pie atbildības tiek saukta saskaņā ar kodeksa noteikumiem”.

14. Izslēgt 12.daļu “Pārejas noteikumi”.

15. Aizstāt visā tekstā vārdus “Salaspils pašvaldība” ar vārdiem “Salaspils novada pašvaldība” attiecīgajā locījumā.

16. Aizstāt visā tekstā vārdu “uzņēmums” ar vārdu “komercsabiedrība” attiecīgajā locījumā.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs J.Putniņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!