• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sodiem Valsts civildienesta pārvaldes amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2006., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līdzjūtībā Eduarda Pāvula tuviniekiem un latviešu tautai

Vēl šajā numurā

18.07.2006., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sodiem Valsts civildienesta pārvaldes amatpersonām

Pirmdien, 17.jūlijā, stājās spēkā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīkojums par disciplinārsodiem Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) vadītājam Mārim Jaunozolam un VCP Civildienesta kontroles departamenta vadītājam Mārim Knokam, ar kuru M.Jaunozols pazemināts amatā uz trim gadiem, savukārt M.Knoks atlaists no amata.

VCP vadītāja pienākumus uz laiku pildīs VCP Analīzes departamenta vadītāja Kristīne Legrāne, kamēr likuma noteiktā kārtībā tiks iecelts jauns iestādes vadītājs.

Ministru prezidents disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju 2006.gada 24.maijā izveidoja pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna sniegtās informācijas par VCP amatpersonu 2006.gada 11.aprīlī nosūtīto vēstuli. Tajā VID ir uzlikts pienākums izvērtēt procesuālās darbības kriminālprocesa ietvaros, kas saistītas ar drošības līdzekļa noteikšanu VID amatpersonai Edgaram Ceram. Vēstulē ietvertais uzdevums pārsniedz VCP kompetenci, kas uzskatāma par VCP iejaukšanos kriminālprocesā. Komisija ziņojumā uzsver, ka VCP vēstulē ietvertais uzdevums ir prettiesisks un neatbilst VCP amatpersonu amata pienākumiem un pilnvarām. Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secināja, ka VCP amatpersonas M.Jaunozols un M.Knoks, pārkāpjot sava amata tiesību un pilnvaru robežas, ir izdarījuši disciplinārpārkāpumu, kas atbilst Ministru kabineta noteikumu “Par ierēdņu disciplinārsodiem” 18.panta otrajai daļai – disciplinārpārkāpumu, kas saistīts ar būtiska morāla kaitējuma nodarīšanu valsts civildienestam. Komisija norādījusi, ka M.Jaunozola un M.Knoka rīcība ir nodarījusi būtisku morālu kaitējumu svarīgām valsts un valsts civildienesta iestādes, kā arī sabiedrības interesēm, jo, likvidējot attiecīgā pārkāpuma tiešās sekas, nav iespējams likvidēt pārkāpuma radīto uzticības zaudējumu VCP kā iestādei un M.Jaunozolam un M.Knokam kā atbildīgajām amatpersonām.

Piemērojot sodu, M.Knokam tika ņemts vērā arī tas, ka viņš jau 2006.gada 29.jūnijā disciplināri sodīts par Ministru kabineta noteikumu “Par ierēdņu disciplinārsodiem” 17.panta otrajā daļā noteikto disciplinārpārkāpumu – nepamatotu valsts civildienesta pienākumu nepildīšanu, kas saistīta ar būtiska morāla kaitējuma nodarīšanu valsts civildienestam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!