• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas aicinājumu ceļotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2006., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas lūgumu Francijas valdībai

Vēl šajā numurā

18.07.2006., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas aicinājumu ceļotājiem

Saistībā ar pēdējā laikā saspīlēto situāciju uz Izraēlas – Libānas robežas un Gazas joslas rajonā Ārlietu ministrija stingri iesaka nedoties uz Izraēlas ziemeļiem – Augšas Galileju – un dienvidos – uz Gazas joslas apkārtni.

Kopš 2006.gada sākuma reģionā ir ļoti nestabila drošības situācija: iespējamas teroristiskas darbības, demonstrācijas, kā arī notikuši vairāki ārvalstnieku nolaupīšanas gadījumi. Situācija vēl vairāk saasinājusies pēc “Hamas” kaujinieku uzbrukuma Izraēlas armijas postenim pie Gazas joslas šī gada 25.jūnijā un “Hezbollah” uzbrukuma Izraēlas armijas postenim uz Izraēlas ziemeļu robežas šī gada 12.jūlijā.

Ārlietu ministrija atgādina, ka, ņemot vērā Izraēlas Valstī notikušos terora aktus, kā arī globālā terorisma draudus visā pasaulē, Latvijas iedzīvotājiem, apmeklējot Izraēlas Valsti, ir jāievēro īpaša piesardzība, uzturoties sabiedriskās vietās, ko vienlaikus apmeklē daudz cilvēku un kas var kļūt par teroristisku uzbrukumu mērķi.

Ministrija neiesaka apmeklēt arī palestīniešu teritorijas, bet gadījumā, ja palestīniešu teritoriju apmeklējums ir neizbēgams, uzturoties reģionā, īpaša piesardzība jāievēro sabiedriskās vietās, ieskaitot viesnīcas, restorānus, veikalus un tirgus.

Ņemot vērā, ka Libānā ir terorisma draudi un iespējamas militāras aktivitātes valsts teritorijā, īpaši pēc bruņotā konflikta uz Libānas – Izraēlas robežas, Ārlietu ministrija stingri iesaka atturēties no ceļojuma uz Libānu. Ja ceļojums uz Libānu ir nepieciešams, aicinām būt uzmanīgiem un izvairīties no tādu vietu apmeklēšanas, kurās uzturas liels skaits cilvēku, īpaši ārvalstu tūristu, un kuras var kļūt par teroristisku grupējumu uzbrukuma mērķi. Tāpat būtu jāizvairās no militāru objektu vai palestīniešu bēgļu nometņu rajonu apmeklēšanas.

Ārlietu ministrija iesaka ievērot īpašu piesardzību, ceļojot uz tādiem Libānas rajoniem kā, piemēram, Bēkas ielejas ziemeļu daļu, kas robežojas ar Sīriju, un atturēties braukt uz Libānas dienvidu daļu.

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz minētajām valstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!