• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu ES līdzekļiem sociālo projektu īstenošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2006., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 13.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

19.07.2006., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par papildu ES līdzekļiem sociālo projektu īstenošanai

Vairākām Labklājības ministrijas (LM) administrētajām struktūrfondu programmām piešķirts papildu finansējums. Papildu resursus minētajām programmām izdevies rast, piesaistot tos no mazāk populārām vai neuzsāktām ESF programmām citās nozarēs. Kopumā sociālo projektu realizācijai papildus būs pieejami 4,22 miljoni latu.

No tiem 3,4 miljoni latu būs pieejami nevalstiskajām organizācijām, pašvaldībām, valsts iestādēm un uzņēmumiem, kas ir iesnieguši projektus sociālās atstumtības mazināšanai LM un Sabiedrības integrācijas fonda administrētajos konkursos. Šajos konkursos iesniegtie projekti ir uzrakstīti kvalitatīvi, taču to finansēšanai atlikusī nauda ļautu apstiprināt tikai nelielu daļu no tiem. Pateicoties papildu līdzekļiem, atbalstu gūs arī daudzi rezerves sarakstā esošie kvalitatīvie projekti.

Tā, piemēram, konkursā “Konsultācijas un apmācība komercdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanai” papildu finansējums ļaus īstenot vēl 30 projektus līdztekus jau apstiprinātajiem 14, tādējādi uzņēmējdarbībai iedrošinot vēl 2250 cilvēkus. Plānots, ka 40% no šo projektu dalībniekiem pēc tam uzsāks savu biznesu. Programmā “Motivāciju programmas sociālās atstumtības riska grupām” papildu 24 projektiem varēs īstenot vēl 65, motivējot darba tirgū iesaistīties 3250 sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku.

Papildu finansējums rasts arī piecu pētniecības projektu īstenošanai, lai skaidrotu sociālās atstumtības riska grupu iespējas darba tirgū. Kopā šajā programmā tiks īstenoti 27 pētniecības projekti.

Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra varēs sniegt pārkvalifikācijas un apmācības pakalpojumus papildus gandrīz 3,5 tūkstošiem bezdarbnieku, tai skaitā cilvēkiem ar invaliditāti.

Tāpat līdzekļi piešķirti Valsts darba inspekcijas kapacitātes uzlabošanai, kā arī modernas bezdarbnieku uzskaites un reģistrēto vakanču informācijas sistēmas izveidei. Labklājības nozarē veiksmīgi tiek īstenotas visas sākotnēji plānotās programmas, un konkrētiem projektiem piesaistīti gandrīz visi 2004.–2006.gadu periodā pieejamiem ESF līdzekļi.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!