• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Lietuvas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2006., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules vēstniecei Itālijā

Vēl šajā numurā

21.07.2006., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Lietuvas Republikas vēstnieku

 

03.JPG (15362 bytes)
Vakar, 20.jūlijā, Rīgas pilī: Lietuvas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Antans Vinkus un Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 20.jūlijā Rīgas pilī saņēma Lietuvas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Antana Vinkus (Antans Vinkus) akreditācijas vēstuli.

Sarunas laikā vēstnieks nodeva Valsts prezidentei sirsnīgus sveicienus no Lietuvas prezidenta Valda Adamkus, uzsverot, ka Lietuva arī turpmāk vēlas ļoti ciešu un draudzīgu kaimiņattiecību turpinājumu. Abas puses ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas–Lietuvas foruma izveidošanu, kas tika dibināts pagājušajā gadā Lietuvā. Šī gada septembrī forums turpinās darbu Latvijā. Abas puses pauda cerību, ka foruma mērķis – latviešu un lietuviešu tautas kopējā kultūras mantojuma saglabāšana un abu tautu kultūras attīstība 21.gadsimtā – tiks aktīvi īstenots arī turpmāk.

Tika pārrunātas Latvijas un Lietuvas saimnieciskās attiecības. Pēc vēstnieka sacītā, viņš vēlas panākt, lai abu valstu importa – eksporta attiecības būtu līdzsvarotas, izvērstas un skartu dažādus Latvijas un Lietuvas reģionus. Gan V.Vīķe-Freiberga, gan A.Vinkus izteica atbalstu plašākai abu valstu pārrobežu sadarbībai, veicinot gan tirdzniecības, gan abu tautu plašākas valodu apmācības un cilvēku kontaktu iespējas. Sarunā vēstnieks arī uzsvēra, ka Lietuva augstu novērtē to, ka Latvijā šī gada nogalē tiek rīkota NATO galotņu sanāksme, kas ir starptautisks panākums visām trim Baltijas valstīm.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!