• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2006., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas deputāta darbu Eiropas Parlamentā

Vēl šajā numurā

21.07.2006., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 20.jūlijā Rīgas pilī atvadījās no Bulgārijas vēstnieka Latvijā Lačezara Petkova (Latchezar Petkov), noslēdzot četru gadu vēstnieka pilnvaru termiņu Latvijā. Šajā laikā Latvijas un Bulgārijas attiecības būtiski paplašinājušās gan politiskā, gan uzņēmējdarbības jomā, pateicoties daudzkārtējām abu valstu amatpersonu vizītēm, tikšanās reizēm, tajā skaitā Latvijas prezidentes valstsvizītei Bulgārijā 2004.gadā un Bulgārijas prezidenta Georgija Parvanova valstsvizītei Latvijā pagājušajā gadā. Tāpat Latvijā darbu sācis Bulgārijas goda konsulāts.

Abas puses sarunā uzsvēra Latvijas un Bulgārijas labo sadarbību iestājas procesā NATO. Vēstnieks pateicās prezidentei par Latvijas atbalstu Bulgārijas ceļā uz iestāju Eiropas Savienībā (ES) un pauda cerību, ka 2007.gada janvārī Bulgārija tiks uzņemta ES. Vēstnieks uzsvēra Bulgārijas politiķu vienoto nostāju valsts iestājā ES, kā arī valsts iedzīvotāju lielo atbalstu šādam valsts ceļam. Valsts prezidente atkārtoti pauda Latvijas atbalstu Bulgārijas iestājai ES, uzsverot, ka politiskajai gribai jāiet roku rokā ar izpildītiem Kopenhāgenas kritērijiem, kā tas bija Latvijas un citu valstu gadījumā.

Sarunā vēstnieks informēja prezidenti par Bulgārijas attīstības gaitu dažādās jomās, kā arī reģiona aktualitātēm. Abas puses uzsvēra korupcijas apkarošanas lielo nozīmi sekmīgā valsts attīstībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 20.jūlijā tikās ar Bulgārijas vēstnieku Latvijā Lačezaru Petkovu (Latchezar Petkov), kas pau­da Bulgārijas interesi atvērt vēstniecību Rīgā. Abas puses pauda gandarījumu par labajām Latvijas un Bulgārijas divpusējām attiecībām un bija vienisprātis, ka vēstniecības atvēršana ļaus ievērojami paplašināt abu valstu sadarbību.

A.Pabriks novēlēja Bulgārijai veiksmīgi pabeigt iestāšanās procesu Eiropas Savienībā. Plānots, ka Bulgārija un Rumānija varētu tikt uzņemtas Eiropas Savienībā 2007.gada 1.janvārī. Tādējādi tās dalībvalstu skaits palielināsies līdz 27 valstīm.

Amatpersonas apsprieda Eiropas Savienības paplašināšanu un situāciju Balkānu reģionā. Bulgārijas vēstnieks pie Latvijas ārlietu ministra bija ieradies atvadu vizītē. Vēstnieks amatu pildīja no 2002.gada 26.novembra. Bulgārijas vēstnieka rezidence ir Polijā, Varšavā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!