• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 34. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2000., Nr. 473/476 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14046

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministriju un nozaru dokumenti un informācija "Latvijas Vēstnesī" šajā nedēļā

Vēl šajā numurā

29.12.2000., Nr. 473/476

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 34. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar piecpadsmit likumiem, kas Saeimā pieņemti 30. novembrī un 7. decembrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 12. līdz 22. decembrim, un četrpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 28. novembra līdz 5. decembrim. Saeima ratificējusi vairākus starptautiskos līgumus: Latvijas Republikas un Portugāles Republikas līgumu par sadarbību izglītībā, kultūrā, zinātnē un tehnoloģijā, Hāgas 1961. gada konvenciju par iestāžu pilnvarām un tiesību aktiem, kas piemērojami attiecībā uz bērnu aizsardzību, Eiropas Padomes Krimināltiesību pretkorupcijas konvenciju un 1972. gada Starptautisko konvenciju par drošiem konteineriem un tās 1993. gada grozījumiem. Ar 2001. gada 1. aprīli stāsies spēkā likums "Par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu", kas nosaka to valdītāju darbības tiesiskos pamatus un drošības pasākumus esošajās, atjaunojamās un jaunbūvējamās hidroelektrostacijās. HES valdītāja pienākums ir iesniegt apstiprināšanai Valsts būvinspekcijā hidrotehnisko būvju drošuma programmu. Sākot ar 2005.gada 1. janvāri, A un B klases būvju valdītājiem jāapdrošina sava civiltiesiskā atbildība pret iespējamiem draudiem cilvēku dzīvībai un veselībai, kaitējumu videi u.tml. Saeima izdarījusi grozījumus Satversmes tiesas likumā, Pasta likumā, Militārpersonu izdienas pensiju likumā, likumos "Par aizsardzību pret subsidēto importu", "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" u.c.

Saskaņā ar Būvniecības likumu Ministru kabinets izdevis noteikumus par Latvijas būvnormatīvu LBN 208–00 "Publiskās ēkas un būves". Būvnormatīvs nosaka publisko ēku galvenos raksturlielumus: stāvu skaitu, apbūves laukumu, būvtilpumu u.tml., projektēšanas pamatprasības: stāvu platību, telpu apgaismojumu (logu orientāciju pret debespusēm), akustiku, kāpņu, slīpņu, uzbrauktuvju un pāreju izvietojumu, kā arī prasības atsevišķām ēku grupām. Būvnormatīvam ir septiņi pielikumi, kuros norādīts sanitāro iekārtu minimālais skaits, nodarbību telpu minimālā platība mūzikas, baleta un mākslas skolās, prasības iekšējam ūdensvadam u.tml. Izdoti jauni noteikumi par koku ciršanas kārtību ārpus meža zemes. Noteikumiem par alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtību ir trīs pielikumi ar denaturēšanas vielu uzskaitījumu un veidlapu paraugiem. Noteikumiem par īpaši aizsargājamo biotopu veidu sarakstu pielikumā dots īpaši aizsargājamo mežu, krūmāju, purvu, pļavu, ūdeņu, alu, atsegumu un kriteņu veidu saraksts. Noteikumiem par iesnieguma iesniegšanu par atteikšanos no nepilsoņa statusa pielikumā ir iesnieguma veidlapas paraugs. Grozījumi izdarīti noteikumos par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtību, par kārtību, kādā tiek iepirkti un eksportēti metālu atgriezumi un lūžņi, u.c.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!