• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijas Republikā 22.-25.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2006., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Austrijas Republikā 22.-24.jūlijā

Vēl šajā numurā

25.07.2006., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijas Republikā 22.–25.jūlijā

 

Tiekoties ar Slovēnijas prezidentu 24.jūlijā

Pirmdien, 24.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Ļubļanā tikās ar Slovēnijas prezidentu Janešu Drnovšeku. Sarunā atzinīgi novērtētas abu valstu labās politiskās attiecības un līdzīgie politiskie uzstādījumi gan Eiropas Savienības, gan NATO ietvaros. A.Kalvītis uzsvēra, ka sadarbība ir īpaši svarīga mazām valstīm, jo tieši dinamiska viedokļu saskaņošana dod iespējas efektīvi piedalīties lēmumu pieņemšanā.

Sarunas turpinājumā amatpersonas pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes, īpaši situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī ES un NATO jautājumus.

Vizītes ietvaros Ministru prezidentam paredzēta tikšanās ar Slovēnijas Nacionālās sapulces prezidentu Franci Cukjati un oficiālas vakariņas.

Ministru prezidents pirmdien Ļubļanā apmeklēja arī latviešu mākslinieka Andra Vītola izstādi un sniedza vairākas intervijas Slovēnijas masu informācijas līdzekļiem.

 

Tiekoties ar Slovēnijas ārlietu ministru 24.jūlijā

Pirmdien, 24.jūlijā, oficiālās vizītes ietvaros Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Slovēnijas ārlietu ministru Dimitriju Rupelu. A.Kalvītis atzinīgi novērtēja sadarbību ar Slovēniju tās EDSO prezidentūras laikā. Amatpersonas bija vienisprātis, ka jau 2008.gadā, kad Slovēnija kļūs par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti, tai būs jāuzņemas jauni starptautiski svarīgi pienākumi. A.Kalvītis uzsvēra, ka 2008.gads politiski ES būs ļoti nozīmīgs un būs jāpieņem jauni būtiski lēmumi par Savienības tālāko attīstību. “Latvijai izveidojās cieša un pragmatiska sadarbība ar Slovēniju, risinot tādus svarīgus jautājumus kā finanšu perspektīva un pakalpojumu direktīva. Mēs ceram šo sadarbību pilnveidot, īpaši domājot par Slovēnijas prezidentūru,” teica A.Kalvītis.

Sarunas turpinājumā Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Slovēnijas ārlietu ministrs Dimitrijs Rupels pārrunāja starptautiskās aktualitātes – situāciju Tuvajos Austrumos un nesen notikušo lielā astoņnieka sanāksmi. Nopietna uzmanība tika pievērsta situācijai Balkānos, īpaši akcentējot jautājumu par Kosovas turpmāko statusu. Tikšanās noslēgumā A.Kalvītis aicināja domāt par kopējiem Slovēnijas un Latvijas projektiem, kurus varētu realizēt kā Balkānu valstīs, tā arī Ukrainā, Moldovā un Dienvidkaukāza valstīs.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!