• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izstādi "Eiro monētu izcelsme". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2006., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par viesabonēšanas cenām mobilajiem sakariem

Vēl šajā numurā

25.07.2006., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izstādi “Eiro monētu izcelsme”

Rīgas Latviešu biedrības namā no 19.jūlija līdz 29.augustam būs skatāma Eiropas Komisijas rīkotā ceļojošā izstāde “Euro Coins Genesis” (Eiro monētu izcelsme), kas atspoguļo eiro monētu rašanās neseno vēsturi. Izstādē “Euro Coins Genesis” parādīti 2002.gadā ieviesto eiro monētu metu konkursa materiāli. Tajā redzami arī Eiropas un valstu eiro monētu meti, kas tika vērtēti 1997.–1998.gadā notikušā konkursa pēdējā kārtā, arī tie, pēc kuriem monētas tomēr netika kaltas.

Valstu eiro monētas savā starpā ievērojami atšķiras, lai gan uz tām parasti ir pašlaik tronī esošais monarhs, ja tā ir karaļvalsts, nacionālie simboli, arhitektūras pieminekļi un vēsturiskas personas. Katra valsts lemj par monētas savas puses veidolu, tajā iekļaujot Savienības simbolu – divpadsmit zvaigznes un kalšanas gada skaitli.

Izstādē apskatāmos materiālus ir devušas 12 eirozonas valstu naudas kaltuves vai valsts iestādes, kas piedalījušās valstu monētu veidola izraudzīšanās procesā. Izstādē redzams, kāda izskatīsies Igaunijas, Lietuvas, Slovākijas un Slovēnijas monētu valsts puse, kuru meti apstiprināti vēl pavisam nesen.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!