• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Itālijas valdības lēmumu atvērt darba tirgu jauno ES dalībvalstu pilsoņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2006., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas biznesa un tūrisma iespēju prezentāciju Sanktpēterburgā

Vēl šajā numurā

26.07.2006., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Itālijas valdības lēmumu atvērt darba tirgu jauno ES dalībvalstu pilsoņiem

Ārlietu ministrija ir gandarīta par Itālijas valdības lēmumu pilnīgi atvērt darba tirgu jauno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, tai skaitā Latvijas, pilsoņiem. Tādējādi Itālija pievienojas Īrijai, Lielbritānijai un Zviedrijai, kas darba tirgu atvēra jau 2004.gada 1.maijā līdz ar ES paplašināšanos, kā arī Grieķijai, Portugālei, Somijai un Spānijai, kas to izdarīja šā gada 1.maijā. Ārlietu ministrija cer, ka arī pārējās vecās dalībvalstis nepiemēros darbaspēka kustības ierobežojumus visu Pievienošanās līgumā ES paredzēto darbības laiku līdz 2011.gada 30.aprīlim.

Eiropas Komisijas ziņojumā par situāciju darbaspēka tirgū pēc ES pēdējās paplašināšanās ir secināts, ka kopējais viesstrādnieku skaits no jaunajām ES dalībvalstīm ir daudz mazāks par iepriekš prognozēto un veido tikai 1% no strādājošiem Īrijā, Lielbritānijā un Zviedrijā. Tās ir pat ieguvējas no viesstrādnieku nodarbināšanas, jo jauno dalībvalstu pilsoņi strādā sektoros, kuros trūkst vietējo darbaroku.

Brīva darbaspēka kustība ir viena no četrām ES pamatbrīvībām, un jauno dalībvalstu pilsoņi, pievienojoties ES, pamatoti cerēja, ka viņiem būs tādas pašas tiesības kā veco dalībvalstu pilsoņiem. Ārlietu ministrija ir pārliecināta, ka visu četru ES pamatbrīvību pilnvērtīga ieviešana ir būtisks priekšnoteikums kopējai ES ekonomiskajai izaugsmei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!