• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Reģionu un pilsētu Eiropas nedēļu 2006. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2006., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.07.2006., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Reģionu un pilsētu Eiropas nedēļu 2006

Reģionālās politikas komisāre Danuta Hibnere (Danuta Hübner) un Reģionu komitejas priekšsēdētājs Mišels Delebārs (Michel Delebarre) 17.jūlijā Briselē iepazīstināja ar nozīmīgākā reģionālās politikas gada pasākuma šā gada programmu. Pasākums “Atvērtās dienas – Reģionu un pilsētu Eiropas nedēļa 2006” 9.–12.oktobrī notiks Briselē un 70 Eiropas pilsētās. Gaidāms, ka pasākumā ar moto “Ieguldījums Eiropas reģionos un pilsētās – valsts un privātie partneri izaugsmei un nodarbinātībai” 5000 valsts, privātā un banku sektora pārstāvju līdzās Eiropas, valsts un reģionālā mēroga politiķiem piedalīsies 180 semināros un darbsemināros, kuros tiks aplūkotas jaunas ES kohēzijas un reģionālās politikas finansēšanas iespējas un vietējo un reģionālo pārvaldes iestāžu un uzņēmējdarbības partnerību izveides iespējas.

“Mēs esam apņēmušies palīdzēt Eiropai kļūt par reģionu ar pasaules konkurētspējīgāko tautsaimniecību. Komisijas aplēses liecina, ka ikreiz, ieguldot 100 eiro reģionu attīstībā, līdz 40 eiro eksporta formā atgriežas citos reģionos. Tāpēc, lai veiktu efektīvus ieguldījumus, centieni jāiekļauj vietēja un reģionāla mēroga stratēģijās. Tieši tas ir šā gada “Atvērto dienu” uzmanības centrā – reģionālas un vietējas ieguldījumu stratēģijas, to efektivitāte un kvalitāte un to ieguldījums izaugsmes un nodarbinātības programmas īstenošanā,” pauda D.Hibnere.

M.Delebārs teica: “Tikai četri gadi bija vajadzīgi, lai “Atvērto dienu” pasākums kļūtu par Eiropas reģionu un pilsētu pārstāvju gada nozīmīgāko tikšanās vietu. Vēl jo vairāk – mūsu partnerība ar uzņēmējdarbības un banku sektoru, kā arī ar pilsoniskās sabiedrības organizācijām, sociālajiem partneriem un plašsaziņas līdzekļiem nepārtraukti paplašinās. Vietējās kopienas zina, kā vislabāk izmantot savus aktīvus un piesaistīt potenciālos investorus. Tas dod tām iespēju iesaistīties tīklu organizācijās, lai savstarpēji sniegtu palīdzību un sadarbotos ar mērķi izveidot kolektīvas sinerģijas.”

Pasākumu “Atvērtās dienas – Reģionu un pilsētu Eiropas nedēļa” kopīgi organizē Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāts un Reģionu komiteja kopā ar 135 Eiropas reģioniem un pilsētām. Pasākumu atbalsta Eiropas Parlaments, Somijas prezidentūra, tādas Eiropas finanšu iestādes kā Eiropas Investīciju banka, Eiropas uzņēmējdarbības organizācijas, sociālie partneri, pilsoniskās sabiedrības grupas un lieli privātuzņēmumi.

“Investoru kafejnīca” būs valsts un privāto investoru saziņas vieta. Vairāk nekā 30 darbsemināru notiks “Investoru kafejnīcā”, savukārt izstāžu un kafejnīcas telpa būs pieejama “Atvērto dienu” dalībnieku sanāksmēm un kontaktu izveidei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!