• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas bezvīzu režīmu ar ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2006., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Luksemburgas Tieslietu ministrijas delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

27.07.2006., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas bezvīzu režīmu ar ASV

Tiekoties Vašingtonā ar ASV valsts sekretāres Kondolizas Raisas padomnieku Eiropas un Eirāzijas lietās Danielu Frīdu (Daniel Fried), Latvijas aizsardzības ministrs pārrunāja aktualitātes Irākā, kā arī Rīgas NATO samita sagatavošanas gaitu. Sarunu dalībnieki atzina, ka situācija Irākā joprojām ir saspringta un jāturpina rūpīgi sekot līdzi tās attīstībai. Savukārt attiecībā uz NATO valstu un valdību vadītāju tikšanos Rīgā ASV un Latvijas pārstāvji izteica gandarījumu par tās sekmīgo sagatavošanas gaitu, kā arī pārrunāja samitā izskatāmos jautājumus.

Sarunas laikā ar ASV Valsts departamenta amatpersonām apspriestas Latvijas un ASV bezvīzu režīma ieviešanas iespējas. “Vairākās ES valstīs, tostarp Latvijā, plašos iedzīvotāju slāņos izskan neapmierinātība ar dalījumu tādās dalībvalstīs, kurām ir, un tādās, kurām nav bezvīzu režīma ar ASV,” sarunā uzsvēra Atis Slakteris: “Mums ir ļoti laba sadarbība ar ASV un kopīga ilggadēja pieredze sasāpējušu jautājumu risināšanā arī ārpus abu valstu robežām, tādēļ bezvīzu jautājums būtu jārisina, lieki nevilcinoties, atbilstoši šīm labajām partnerattiecībām.” Dialoga laikā A.Slakteris akcentēja savstarpējos ieguvumus, ko dos bezvīzu režīma ieviešana starp Latviju un ASV. Solījumu sekot līdzi likumdošanas procesam šajā jautājumā Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga jūnijā saņēma no ASV valsts sekretāres Kondolizas Raisas. A.Slakteris un ASV amatpersonas vienojās turpināt abu valstu konsultācijas bezvīzu režīma jautājumā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!