• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 30. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2001., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 30.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

03.05.2001., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 30. aprīļa sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.131 “Likuma “Par nekustamā īpašuma nodokli” normu piemērošanas noteikumi”. Grozījumu nepieciešamību nosaka 2000.gada 23.novembrī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par vienreizēja pabalsta piešķiršanu M.Grīvai sakarā ar trīnīšu piedzimšanu”. Finansu ministram Gundaram Bērziņam uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 3000 latu (neskaitot nodokļus) vienreizējā sociālā pabalsta izmaksāšanai Marikai Grīvai sakarā ar trīnīšu piedzimšanu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Kārtība, kādā piemērojami starptautiskajos līgumos par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noteiktie nodokļu atvieglojumi”. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā piemēro Saeimas apstiprinātajos starptautiskajos līgumos par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noteiktos nodokļu atvieglojumus. Noteikumi stāsies spēkā ar 2001.gada 1.jūniju.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā finansu ministrs valsts vārdā sniedz galvojumus”. Tie nosaka galvojuma saņemšanai nepieciešamos dokumentus un to iesniegšanas termiņus.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Izglītības likumā. Grozījumi likumā nepieciešami, lai nodrošinātu vispārējās izglītības programmas īstenošanu un pedagogu darba samaksas grafika īstenošanu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 2000.gada 7.novembra noteikumos Nr.388 “Valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” statūti”. Tas paredz palielināt valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” pamatkapitālu līdz 170 000 000 latiem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma “VEF-Telefons” bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanu”. Tas paredz atļaut Privatizācijas aģentūrai no valsts īpašuma objektu privatizācijā gūto ienākumu atskaitījumiem piešķirt maksātnespējīgā likvidējamā valsts uzņēmuma “VEF – Telefons” bijušo darbinieku prasījumu apmierināšanai 30 600,21 latu, no tiem 19 893,74 lati – darba algas samaksa, 8788,53 lati – obligātās iemaksas, 1917,94 lati – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Akceptēts rīkojums “Par Privatizācijas aģentūras papildu uzdevumiem 2001.gadā”.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Slovēnijas Republikas Aizsardzības ministrijas vienošanos par sadarbību aizsardzības jomā”.

Akceptēti noteikumi “Būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtība reglamentētajā sfērā”.

Tie nosaka prasības būvizstrādājumiem, lai nodrošinātu to nekaitīgumu un drošumu cilvēka dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, būvizstrādājumu atbilstības novērtēšanas kārtību un būvizstrādājumu tirgus uzraudzības kārtību reglamentētajā sfērā, lai aizsargātu Latvijas tirgu no nedrošiem būvizstrādājumiem un nodrošinātu preču brīvu kustību Latvijas teritorijā. Šie noteikumi attiecas uz šo noteikumu pielikumā minētajiem būvizstrādājumiem, kas izgatavoti stacionārai iebūvēšanai būvēs, to daļās vai konstrukcijās.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Mēslošanas līdzekļu aprites likums”. Šā likuma mērķis būs radīt tiesisko pamatu mēslošanas līdzekļu apritei, lai aizsargātu mēslošanas līdzekļu patērētājus no nekvalitatīvu, cilvēku, dzīvnieku veselībai un videi nevēlamu mēslošanas līdzekļu lietošanas un nodrošinātu vienādus apstākļus un prasības fiziskām vai juridiskām personām, kas veic darbības ar mēslošanas līdzekļiem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Grozījumi likumā nepieciešami, lai izpildītu likumprojekta “Mēslošanas līdzekļu aprites likums” prasības.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 “Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi”. Grozījumi saskaņo noteikumus atbilstoši Meža likuma redakcijai.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts “Profesionālās izglītības likumā”. Tas paredz izslēgt likuma 32.pantu, kas novērsīs dublēšanos ar Izglītības likumu un Augstskolu likumu, kuros jau ir noteikta Ministru kabineta kompetence noteikt kredīta saņemšanas, atmaksāšanas un dzēšanas kārtību un kredīta apmēru studijām augstākās izglītības programmās, un valstī tiks izveidota vienota kreditēšanas sistēma studējošajiem visās augstākās izglītības programmās.

Valdība akceptēja trīs rīkojumus “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”. Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 952 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 160 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Pieņemta zināšanai informācija par nekustamā īpašuma ieņēmumu prognozi, par priekšlikumiem par nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozi un nekustamā īpašuma nodokļa ietekmes uz valsts budžeta iestāžu izdevumiem vērtējumu un priekšlikumiem situācijas risinājumam 2002.gadā, kā arī pieņemta zināšanai informācija par gatavību veikt nekustamā īpašuma kadastrālo vērtēšanu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par pamatojumu akcīzes nodokļa dārgmetāliem aizstāšanai ar valsts nodevu par proves darbu pakalpojumiem .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.februāra noteikumos Nr.73 “Galvojumu iesniegšanas, pieņemšanas un piemērošanas kārtība Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs”.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Nacionālo ISPA stratēģiju transporta nozarē.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi ārvalstu darba ņēmējiem pie darba devēja – ārvalstnieka. Labklājības ministram uzdots iesniegt priekšlikumu likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”” trešajam lasījumam Saeimā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildi 2001.gada martā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts nodevu atvieglojumu piemērošanas praksi. Nolemts saglabāt pastāvošo valsts nodevu atvieglojumu piemērošanas praksi, ņemot vērā to, ka dažādi ir valsts nodevu objekti, dažāds ir to maksātāju loks un valsts nodevas tiek iekasētas ar dažādu pamatojumu.

Pieņemta zināšanai informācija par muitas nodokļa ieņēmumus ietekmējošiem faktoriem un prognozi 2002.gadam.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Ēku kadastrālās vērtēšanas noteikumi”. Ēku kadastrālās vērtēšanas mērķis ir ēku kadastrālo vērtību noteikšana, aktualizācija un ēku masveidīga pārvērtēšana.

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas iebildumiem pret lietas “Tatjana Sļivenko un citi v.Latvia” nodošanu Eiropas Cilvēktiesību tiesas Lielajai Palātai. Ārlietu ministrijai uzdots informēt Eiropas Cilvēktiesību tiesu, ka Latvija neiebilst pret Lielo Palātu.

Akceptēts rīkojums “Par ekspertu grupu budžeta prioritāšu izvērtēšanai”. Par darba grupas vadītāju apstiprināta Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītāja U.Klapkalne. Darba grupa izstrādās priekšlikumus vidēja termiņa mērķiem un prioritārajiem virzieniem un gada budžeta prioritāšu izvērtēšanas un atlases kritērijiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!