• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra darba vizīti Īrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2006., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par flotiles admirāļa dienesta pakāpes piešķiršanu A.Mežmalim

Vēl šajā numurā

28.07.2006., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra darba vizīti Īrijā

Ceturtdien, 27.jūlijā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze savā darba vizītē Īrijā tikās ar valsts lauksaimniecībā strādājošiem latviešiem, kā arī ar Īrijas valsts ministri Mēriju Vallasi un lauksaimniecības ministri Mēriju Koglanu.

Īrijā šobrīd strādā desmitiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju, un vairākums no viņiem ir Latvijas lauku rajonu ļaudis, tādēļ zemkopības ministrs, kas tieši atbildīgs par Latvijas lauku attīstību, vēlējās personiski tikties ar Īrijā strādājošajiem tautiešiem.

M.Roze apmeklēja dārzeņu un augļu audzēšanas saimniecību Dublinas apgabalā, kurā audzē zemenes, avenes un papriku. Saimniecībā strādā aptuveni 200 darbinieki, no tiem 15 latvieši. Daži Latvijas viesstrādnieki dalījās savā personiskajā pieredzē, kā arī salīdzināja situāciju Latvijā un Īrijā. Dārzeņu un augļu audzēšanai saimniecībā tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kā arī kvalitatīvas pārtikas ieguvei izmanto dabiskas audzēšanas metodes, minimāli lietojot ķīmiskas vielas.

Tiekoties ar Īrijas Lauksaimniecības ministrijas vadību, pārrunāts šīs valsts ceļš uz pārticību, apspriesti lauksaimniecības sektora attīstības tempi un iespējas. Vēl pirms desmit gadiem Īrija bija viena no visnabadzīgākajām ES valstīm, tātad šajos desmit gados valsts spērusi lielus soļus uz priekšu. Līdz ar to Īrijas pieredze Latvijai var būt ļoti noderīga.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!