• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2001., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības veselības uzlabošanu

Vēl šajā numurā

03.05.2001., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas ministra vizīti

Pirmdien, 30.aprīlī, Rīgā vienas dienas darba vizītē ieradās Dānijas Karalistes aizsardzības ministrs Jans Troejborgs. Vizītes laikā J.Troejborgs tikās ar Latvijas aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, NBS komandieri ZS pulkvedi Raimondu Graubi, Aizsardzības ministrijas un NBS pārstāvjiem, kā arī ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem.

Sarunās Latvijas un Dānijas aizsardzības ministri apsprieda NATO integrācijas un Eiropas drošības un aizsardzības politikas jautājumus, kā arī Latvijas un Dānijas sadarbību dažādos formātos. Dānijas aizsardzības ministrs uzsvēra, ka ir jūtams visas valsts progress pēdējā laikā un Dānija atbalsta Baltijas valstu iestāšanos NATO. J.Troejborgs atzina, ka vājos punktus, protams, var atrast vienmēr, taču galvenās NATO valstu prasības Latvijā tiek izpildītas, un svarīgākais ir nepārtraukts progress. Latvijas aizsardzības ministrs aizskāra jautājumus par veiksmīgo sadarbību Baltijas valstu starpā, par sasniegto Rīcības plāna dalībai NATO un programmas “Partnerattiecības mieram” izpildē, par dažu NBS struktūru reorganizāciju atbilstoši attīstības procesam. Latvijas aizsardzības ministrs atzina, ka NATO integrācijas procesā svarīga nozīme ir miera operācijām, kurās Latvija piedalās no 1996.gada. Atbildot uz jautājumu par finansu un budžeta politiku Latvijā, Ģ.V.Kristovskis Latvijas parlamenta šā gada 5.aprīlī pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu novērtēja kā Latvijas politiskās gribas apliecinājumu virzībai uz NATO. Tāpat par svarīgu gan Latvijas, gan Dānijas aizsardzības ministri uzskata pieaugošo Latvijas sabiedrības atbalstu integrācijai NATO.

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem tiekoties ar Dānijas aizsardzības ministru, apspriesti NATO paplašināšanās jautājumi un Latvijas virzība uz integrāciju Ziemeļatlantijas aliansē. Komisijas loceklis Aleksandrs Kiršteins informēja viesi par likumdošanas darbu valsts aizsardzībā, nacionālajā drošībā, iekšlietās un tieslietās, kā arī par valsts aizsardzībai atvēlētā finansējuma pieaugumu saskaņā ar plānu, kas paredz līdz 2003.gadam palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta.

Dānijas aizsardzības ministrs apliecināja savas valsts atbalstu Latvijas integrācijai Ziemeļatlantijas aliansē, taču atgādināja, ka tikai Latvijas politiskajai, ekonomiskajai un finansiālajai gatavībai būs izšķiroša nozīme, pieņemot lēmumu par tās uzņemšanu aliansē.

Sarunas noslēgumā A.Kiršteins pateicās par Dānijas atbalstu Latvijas centieniem iekļauties eiroatlantiskajās drošības struktūrās.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!