• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas televīzijā demonstrēto provokatīvo sižetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2006., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas humāno palīdzību Libānai

Vēl šajā numurā

01.08.2006., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas televīzijā demonstrēto provokatīvo sižetu

Saskaņā ar Latvijas Ārlietu ministrijas rīcībā esošo informāciju, Baltkrievijas Valsts televīzija 30.jūlija raidījumā “Uzmanības centrā” ir demonstrējusi sižetu, kurā redzams Latvijas diplomāts. Latvijas diplomāts šajā sižetā tiek apvainots pretlikumīgā rīcībā. Komentējot šo faktu, Ārlietu ministrija uzskata, ka tā ir kārtējā provokācija pret Latvijas valsti un tās diplomātu un tādā veidā rupji pārkāptas diplomātisko tiesību normas un paražas.

Baltkrievijas puse joprojām nav atbildējusi uz Latvijas protesta notu, kurā tika prasīts oficiāls skaidrojums par to, ka, rupji pārkāpjot Vīnes konvenciju, 25.jūlijā notika Baltkrievijas speciālo dienestu pārstāvju ielaušanās un kratīšana Latvijas diplomāta dzīvoklī Minskā.

Ja Baltkrievijas pusei būtu pamats uzskatīt, ka Latvijas diplomāts ir veicis kādas pretlikumīgas darbības, tad ir vispārpieņemta starptautisko tiesību prakse, kā risināt šādus jautājumus. Tas netika darīts.

Turklāt starp Latviju un Baltkrieviju ir noslēgts arī divpusējs Tiesiskās palīdzības līgums. Tā dotās iespējas arī netiek izmantotas. Gadījumā, ja Ārlietu ministrijas rīcībā nonāks oficiāla informācija, kas liecinātu par nelikumībām konkrētās personas darbībā, tā nekavējoties tiks nodota Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām. Baltkrievijas vēstnieks, kas 20.jūlijā iesniedza akreditācijas rakstu, ir atstājis akreditācijas valsti, nepaziņojot par to Latvijas Ārlietu ministrijai, kas arī ir diplomātijā pieņemtās prakses ignorēšana. Minētais stiprina Ārlietu ministrijas pārliecību, ka Baltkrievijas puses rīcība ir klaja provokācija. Šādi soļi atstāj ļoti sliktu iespaidu uz valstu divpusējām attiecībām un nekad nepaliek bez atbildes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!