• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2001., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā

Vēl šajā numurā

03.05.2001., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 23. aprīļa sēde

1. Sēdē izskatīja 29 saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs nolēma nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Juridiskajai komisijai Latvijas Valsts prezidentes V.Vīķes–Freibergas iesniegto ierosinājumu par grozījumiem Krimināllikumā.

3. Izskatīja deputāta R. Paula iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam R.Paulam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 26. aprīlī.

4. Izskatīja deputāta R.Pīka iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam R.Pīkam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 26. aprīlī.

5. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001. gada 26. aprīļa sēdes darba kārtību.

6. Pieņēma lēmumu par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2001. gada 26. aprīlī pulksten 17.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 23. aprīļa līdz 29. aprīlim.

8. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka par Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts V.Balodis, par priekšsēdētāja biedru — M.Vītols, bet par komisijas sekretāru — J.Gaigals.

9. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka deputāts I.Burvis ievēlēts par priekšsēdētāju parlamentārās izmeklēšanas komisijā a/s “Latvijas kuģniecība” un citu stratēģiski svarīgu objektu privatizācijas jautājumā.

10. Pieņēma zināšanai informāciju par Saeimas deputātu grupas sastāvu darbam Eiropas Starpparlamentu Pareizticīgo asamblejā.

11. Pieņēma zināšanai LSDSP frakcijas priekšsēdētāja E.Baldzēna iesniegumu par to, ka deputāte H.Soldatjonoka uzņemta LSDSP frakcijas sastāvā.

12. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija 2000. gada 11. decembra lēmumā “Par Saeimas štatu sarakstu 2001. gadam”.

13. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija 2000.gada 27.decembra lēmumā “Par Saeimas frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 2001. gadā”.

14. Pieņēma lēmumu par kārtību, kādā Saeimas deputāti un darbinieki izmanto mobilos telefonus.

15. Prezidijs nolēma nodot visām Saeimas komisijām un frakcijām atzinumu sniegšanai Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E.Inkēna iesniegumu par anotācijas veidlapas apstiprināšanu.

16. Prezidijs nolēma nodot Juridiskajai komisijai Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai valsts kontroliera R.Černaja iesniegumu par Valsts kontroles Revīzijas departamentu kolēģiju locekļu kandidatūrām.

17. Prezidijs nolēma atbalstīt “Sorosa fonda — Latvija” Ielu bērnu programmas direktores I. Skujas un projekta “Bērni, kuri ir” direktores O.Ķelpes iesniegumu par 30 ielas bērnu veidoto zīmējumu izstādīšanu Saeimas foajē laika posmā no šā gada 23. aprīļa līdz 30.aprīlim.

18. Apstiprināja izdevumu tāmi Saeimas priekšsēdētāja pieņemšanai 4. starptautiskā zēnu kora festivāla “Rīgas Doms” organizētājiem 2001. gada 24. aprīlī.

19. Apstiprināja izdevumu tāmi Zviedrijas Riksdāga ģenerālsekretāra Andersa Forsberga vizītei Rīgā 2001. gada 24. un 25. aprīlī.

20. Apstiprināja izdevumu tāmi Saeimas priekšsēdētāja rīkotajām vakariņām Ķīnas TR vēstniekam Latvijā 2001. gada 24. aprīlī.

21. Pieņēma lēmumu par Saeimas 2001. gada 4.maija sēdi.

22. Izskatīja deputāta J.Lejas iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumu Saeimas 5. aprīļa sēdē.

23. Apstiprināja komandējumus:

1) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai S.Dreimanei, delegācijas loceklim R.Labanovskim un delegācijas sekretāram I.Aizstrautam laikā no 2001. gada 1. maija līdz 4.maijam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas kolokviju Berlīnē (Vācija);

2) Starpparlamentu savienības Latvijas delegācijas vadītājam R.Pīkam, Saeimas deputātei I.Birzniecei un Saeimas priekšsēdētāja biedra palīdzei E.Podniecei laikā no 2001. gada 15.maija līdz 20.maijam uz 12. Starpparlamentāro EUREKA konferenci Madridē (Spānija);

3) Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas loceklei H.Demakovai laikā no 2001. gada 15.maija līdz 20.maijam uz 12. Starpparlamentāro EUREKA konferenci Madridē (Spānija);

4) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas loceklei I.Stalidzānei un delegācijas sekretārei A.Jankevicai laikā no 2001. gada 26. aprīļa līdz 29. aprīlim uz konferenci Briselē (Beļģija);

5) Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājam A.Seikstam laikā no 2001.gada 13.maija līdz 15.maijam uz konferenci Maskavā (Krievija);

6) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājam K.Leiškalnam laikā no 2001.gada 2.maija līdz 4.maijam uz Norvēģiju.

24. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas locekļa A.Panteļējeva komandējumu uz Parīzi (Francija) no 2001. gada 17.aprīļa līdz 20.aprīlim.

25. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Latvijas Nacionālās grupas Starpparlamentu savienībā delegācijas vadītāja A.Bartaševiča, delegācijas locekļu I.Ūdres, J.Bunkša un delegācijas sekretāres S.Pauras komandējumu uz Havanu (Kuba) no 2001. gada 30. marta līdz 8. aprīlim.

26. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) informāciju par Saeimas priekšsēdētāja J.Straumes vadītās delegācijas vizīti Somijā 2001.gada 19.—21. februārī;

2) deputātu A.Barčas un M.Vītola pārskatu par komandējumu uz Briseli (Beļģija) šā gada 20.—26.martā;

3) deputāta J.Čevera pārskatu par komandējumu uz Zviedriju šā gada 17. — 29. martā;

4) Aizsardzības un iekšlietu komisijas konsultantes I.Kiukucānes pārskatu par piedalīšanos seminārā Briselē (Beļģija) šā gada 12. — 14. martā;

5) Starpparlamentu attiecību biroja vecākās konsultantes S.Bērziņas pārskatu par komandējumu uz Herni, Diseldorfu un Berlīni šā gada 25. februārī — 7. martā;

6) Juridiskās komisijas konsultantes D.Titovas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vecākā konsultanta A.Capāna un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vecākā konsultanta J.Šinta pārskatu par piedalīšanos seminārā Briselē šā gada 13. — 15. martā;

7) deputāta B. Cileviča pārskatu par piedalīšanos Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Pārraudzības komitejas sēdē, Juridisko lietu un cilvēktiesību komitejas sēdē un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnešu ievēlēšanas apakškomitejas sēdēs Parīzē šā gada 5. — 11. aprīlī;

8) pārskatu par Saeimas Kancelejas Tehnikas nodaļas un Informācijas nodaļas darbinieku komandējumu uz Informācijas tehnoloģiju izstādi CeBIT 2001 Hannoverē šā gada 21. — 26.martā;

9) pārskatu par Starpparlamentu savienības 105. konferenci Havanā 2001. gada 1. —7.aprīlī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2001.gada 26.aprīlī pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegta atbilde 2001. gada 26. aprīlī pulksten 17.

Dokuments, reģ. Nr. 115. Deputātu E.Baldzēna, O.Grīga, A.Kalniņa, A.Barčas, J.Čevera jautājumi — Labklājības ministram A.Požarnova kungam:

Par iedzīvotāju medicīniskās un sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem

Sakarā ar tautsaimniecības attīstības stratēģijas tālāko izstrādi, tajā skaitā iedzīvotāju medicīnisko un sociālo rehabilitāciju, lūdzam jūs informēt par šādiem jautājumiem:

1. Kā paredzēts organizēt izsoles par labākajiem piedāvājumiem attiecībā uz pakalpojumiem medicīniskajā un sociālajā rehabilitācijā (valsts pasūtījums) 2002. gadā? Kādas izmaiņas šajā kārtībā paredzētas 2003. gadā un nākamajos gados?

2. Kādas ir iespējas palielināt valsts pasūtījumu sociālajā rehabilitācijā kopumā un KNRC “Tērvete” 2002. gadā?

3. Vai ir paredzēta Kurzemes novada rehabilitācijas centra “Tērvete” nodošana privatizācijai?

4. Kādas ir iespējamās prognozes par papildu finansējumu valsts budžeta grozījumos 2001. gadam un 2002. gada valsts budžeta projektā iedzīvotāju medicīniskajai un sociālajai rehabilitācijai?

Rīgā 2001. gada 26. aprīlī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!