• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par platjoslas sakariem lauku apvidos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2006., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

03.08.2006., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par platjoslas sakariem lauku apvidos

Pirmdien, 31.jūlijā, prezentēta Nacionālā programma un Nacionālās programmas projekts “Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos”.

Prezentācijā sniegts ieskats par Nacionālās programmas un Nacionālās programmas projekta “Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos” vērtēšanas kritērijiem, projekta īstenošanas gaitu, kā arī apspriests projekta ietvaros jau paveiktais un sniegtas atbildes uz nozares pārstāvju jautājumiem.

Nacionālās programmas un Nacionālās programmas projekta “Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos” prezentācijā piedalījās pārstāvji no Satiksmes ministrijas (SM), Latvijas Telekomunikāciju asociācijas, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas, kā arī pārstāvji no Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas. Prezentācijā piedalījās pārstāvji no projektā jau iesaistītajiem individuālajiem komersantiem SIA “Belss” (kas veido Latvijas administratīvās teritorijas karti ar tīklu pārklājumu) un SIA “Neksus Consulting” (kas veic konkursa dokumentācijas izstrādi PPP privātā partnera atlasei).

Nacionālā programma un Nacionālās programmas projekts “Platjoslas sakaru infrastruktūras attīstība lauku apvidos” tika apstiprināts Satiksmes ministrijā šā gada 19.jūlijā. Nacionālās programmas projekta kopējās izmaksas ir 4,7 miljoni latu, no tiem 3,02 miljonus latu sedz ERAF.

Projekta mērķis ir apgūt atvēlētos līdzekļus pēc iespējas efektīvāk, izvēršot platjoslas tīklus tur, kur to nav, aptverot iespējami plašāku teritoriju. Kā risinājumu mērķa sasniegšanai SM piedāvā izmantot ERAF finansējumu kā valsts atbalstu privātām kompānijām, lai ieinteresētu tās attīstīt infrastruktūru tur, kur pašreiz tas nav finansiāli izdevīgi. Tas izpaudīsies kā atklāts konkurss, kurā SM no komersantiem iepirks pakalpojumu. Šā gada 25. jūlijā tika parakstīts līgums ar SIA “Neksus Consulting” par konkursa dokumentācijas izstrādi PPP privātā partnera atlasei un līguma projektu izstādi privātajam partnerim. Līdz augusta beigām tiks sasaukta iepirkuma komisija PPP privātā partnera atlasei, bet līdz septembra beigām tiks izsludināts PPP privātā partnera atlases konkurss. Līgumu ar PPP partneri vai partneriem plānots noslēgt jau līdz gada beigām. Prezentācijas laikā SM pārstāvji asociācijām izteica piedāvājumu deleģēt savus pārstāvjus iepirkuma komisijā, ka veiks PPP privātā partnera atlasi. Klātesošie asociāciju pārstāvji izteica SM priekšlikumu iekļaut atklātā konkursa nolikumā nosacījumus, kas noteiktu, ka vairumtirdzniecības tarifu līmenis nevar būt augstāks par komersanta mazumtirdzniecības tarifa līmeni.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!