• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apstiprināto Latvijas kredītreitingu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2006., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par budžeta izpildi jūlijā

Vēl šajā numurā

08.08.2006., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apstiprināto Latvijas kredītreitingu

Piektdien, 4.augustā, starptautiskā reitingu aģentūra “Fitch Ratings” apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu iepriekšējā līmenī “A –”, kā arī saglabājusi stabilu kredītreitinga nākotnes vērtējumu (outlook).

Fitch Ratings” analītiķis Deivids Heslams norāda, ka Latvijas kredītreitingu pamatā ir tautsaimniecības iespaidīgā izaugsme un tās konverģence ar Rietumeiropas valstu vienoto tirgu. Tomēr analītiķis uzsver, ka eiro ieviešanas termiņa atlikšana palielina riskus, kas saistīti ar valsts ārējā parāda nastu un finansēšanas nepieciešamības nodrošināšanu.

Valdības zemais parāda līmenis, kā arī nelielais budžeta deficīts nodrošina Latvijas kredītreitinga atrašanos pašreizējā pakāpē, tādēļ turpmākas stingras fiskālās politikas īstenošana būs svarīgs faktors Latvijas kredītreitinga attīstībai.

Aģentūras ziņojums pieejams tās mājaslapā www.fitchratings.com, bet par Latvijas kredītreitinga vēsturisko attīstību var uzzināt Valsts kases mājaslapā www.kase.gov.lv.

Valsts kases informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!