• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Politiskā organizācija "Māras zeme" 9.Saeimas priekšvēlēšanu programma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2006., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Politisko organizāciju (partiju) Apvienība "Saskaņas centrs" 9.Saeimas priekšvēlēšanu programma

Vēl šajā numurā

09.08.2006., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Politiskā organizācija “Māras zeme”
 9.Saeimas priekšvēlēšanu programma

Politiskā organizācija MĀRAS ZEME uzskata, ka samilzušās negatīvās ekonomiskās, politiskās un sociālās problēmas Latvijā jārisina, likvidējot to cēloņus, un tāpēc iestājas PAR:

MAŽORITĀRĀS VĒLĒŠANU SISTĒMAS vai DIVPAKĀPJU VĒLĒŠANU SISTĒMAS IEVIEŠANU, kur deputāts ir atsaucams un tiek izvirzīts no vēlēšanu apgabala, nevis partijas.

Tas nozīmē – VĒLĒŠANU APGABALU PĀRSTĀVNIECĪBAS PRINCIPU, NEVIS PARTIJU SARAKSTU PRINCIPU.

PREZIDENTS IR TAUTAS VĒLĒTS, nevis Saeimas izvirzīts.

MINISTRU KABINETS IR SASTĀDĪTS KONKURSA KĀRTĪBĀ no labākajiem profesionāļiem attiecīgajās nozarēs.

DECENTRALIZĀCIJA – valsts pārvaldes reorganizācija , kurā ietverti vairāki etapi:

pirmajā etapā – ministriju un ierēdņu skaita samazināšana,

otrajā etapā – valsts budžeta pārdale, piešķirot ievērojami vairāk līdzekļu pašvaldībām iedzīvotāju izglītības, medicīnas (veselības profilakses) un sociālo problēmu risināšanai.

TAUTSAIMNIECĪBĀ GALVENAIS ir panākt uzplaukumu, kur galvenā un vadošā loma ir vietējam uzņēmējam. Nevar pieļaut, ka tirgus piesātināts ar produkciju, ko spējam saražot paši. Tirgus liberalizācija ir izdevīga tikai un vienīgi lieltirgotājiem, bet Latvijas apstākļos tas ir nāves spriedums vietējām ražotnēm. Iekšējā tirgus aizsardzību var garantēt tikai attiecīgi likumi un valsts mērķtiecīga programma, vienlaicīgi saprātīgi pārskatot un izvērtējot Eiropas Savienības normatīvos dokumentus, kā arī citus likumus, lēmumus un starpvalstu vienošanās.

GALVENĀ NOSTĀDNE – JĀVEICINA TAUTSAIMNIECĪBAS UZPLAUKUMS,

KUR VADOŠĀ LOMA IR VIETĒJAM UZŅĒMĒJAM.

TAUTAS GARĪGĀ ATMODA IR VISAM PAMATĀ. Nevar dzīvot latvisku dzīvi bez latviskas dzīvošanas pamatprincipiem: LATVISKĀS DZĪVESZIŅAS un LATVISKĀS DIE-VA ZIŅAS jeb Dievturības, kas krāšņi ietvertas dainās – mūsu tautas svētajos rakstos. Dievturība ir vadītāja latviskai dzīvošanai. Bez tautas domu un darbu vienotas vadības nav iespējama pareiza garīga, saimnieciska un valsts dzīve. Dievturība dod latviešu tautai taisnāko ceļu uz patiesību un dievājību, māca mīlēt Tēvzemi un savu tautu. Brastiņu Ernests ir teicis: “ Reliģija, patiesi, ir tā saite, kas saista ļaudis par tautu un tautu par valsti. Atņemot tautai un valstij šo saiti, dzīvais ķermenis sairst, tauta pārvēršas par “masu”, ar kuru var rīkoties, kā patīk. Taču, lai reliģija patiesi būtu tautu vienojoša saite, tad tai jābūt nacionālai reliģijai.”

Dainu Dievs, Laime un Māra, – lai vienmēr ir kopā ar mums!

Irēna Saprovska

9.Saeimas deputātu kandidātu saraksti

Rīgas vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Irēna Saprovska

Vidzemes vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Irēna Saprovska

Latgales vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Irēna Saprovska

Kurzemes vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Irēna Saprovska

Zemgales vēlēšanu apgabalā

N.p.k.

Vārds, uzvārds

1. Irēna Saprovska

Ziņas par 9.Saeimas deputātu kandidātu

Ziņas: Pēc deputātu kandidāta parakstītās, Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtās un reģistrētās informācijas. Saeimas vēlēšanu likuma 11.panta 4.punkta noteiktajā ārvalstu pilsonības (pavalstniecības) apakšpunktā “c)”, apakšpunktā “h)” par sadarbību ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu izlūkdienestiem un valsts drošības dienestiem un īpašumu, transportlīdzekļu, parādsaistību, aizdevumu, kapitāla daļu (akciju, paju), skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumu, vērtspapīru apakšpunktā“i)” – uzrādot tās pozīcijas, kuras informāciju satur, un neuzrādot tās, kurās atbildēts ar “nav”, “neesmu sadarbojies” vai “0,00 Ls”. – Red.

Irēna Saprovska

a)Dzimusi: 1948; dzimums: sieviete; tautība: latviete; ģimenes stāvoklis: precējusies.

b)Dzīvesvieta: Rīga.

e)Darbavietas un amati: “Arhitektūras darbnīca ROKA”, SIA, projektu vadītāja; Politiskā organizācija MĀRAS ZEME, priekšsēdētāja; “Nodibinājums Māras loks”, dibinātāja.

f)Izglītība: Ar Darba Sarkanā Karoga ordeni apbalvotā Pētera Stučkas Latvijas Valsts universitāte (1984), ekonomiste.

g)Pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi: dzimtā valoda.

i)Kandidātu īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi: zeme ar jaunbūvi būvniecības stadijā, Vidzemes iela 16a, Jūrmala, (īpašumā).

Kandidāta parādsaistību kopējā summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas: 4000,00 Ls.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!