• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piecpadsmito papildu vēlēšanu iecirkni - Īrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2006., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Austrijas pateicību Latvijai

Vēl šajā numurā

11.08.2006., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piecpadsmito papildu vēlēšanu iecirkni — Īrijā

Īrijā 9.Saeimas vēlēšanās tiks izveidots papildu vēlēšanu iecirknis. Par to trešdien, 9.augustā, vienojās Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars un ārlietu ministrs Artis Pabriks.

Viens no galvenajiem jautājumiem bija vēlētāju iespējas piedalīties 9.Saeimas vēlēšanās ārvalstīs, īpašu uzmanību pievēršot vēlētāju Īrijā un Lielbritānijā iespējām piedalīties vēlēšanās.

Izvērtējot priekšlikumus par vēlēšanu iecirkņu izveidošanu ārvalstīs, A.Pabriks un A.Cimdars bija vienisprātis, ka Īrijā ir jāizveido papildu vēlēšanu iecirknis.

Pašlaik Īrijā 9.Saeimas vēlēšanām ir izveidots tikai viens vēlēšanu iecirknis, kurš atrodas Latvijas vēstniecības telpās Dublinā un kurā vēlētāji jau tagad var reģistrēties balsošanai pa pastu.

Pēc CVK priekšsēdētāja A.Cimdara domām, viens vēlēšanu iecirknis Īrijā, kurp strādāt devušies ievērojams skaits Latvijas iedzīvotāju, nav pietiekami. Viens vēlēšanu iecirknis Īrijā arī nav samērojams ar četriem vēlēšanu iecirkņiem, ko bija paredzēts izveidot Lielbritānijā, kur uzturas tikpat Latvijas iedzīvotāju kā Īrijā.

Ārlietu ministrs solīja tuvākajā laikā izvērtēt un informēt CVK, kurā vietā Īrijā papildu iecirknis būtu izvietojams un kādi pasākumi būtu veicami, lai varētu nodrošināt šī vēlēšanu iecirkņa darbu atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam.

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ziņām, ārvalstīs ir reģistrēti 33 509 vēlētāji. Tajā pašā laikā reālais Latvijas vēlētāju skaits ārvalstīs varētu būt ievērojami lielāks, jo daudzi iedzīvotāji, kas izbraukuši strādāt uz ārvalstīm, savu dzīvesvietu ārvalstīs nav deklarējuši.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!