• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas un Libānas lēmumu akceptēt ANO rezolūciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2006., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas šķērsošanu tranzītā bez vīzas noformēšanas

Vēl šajā numurā

16.08.2006., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas un Libānas lēmumu akceptēt ANO rezolūciju

Ārlietu ministrija, novērtējot 11.augustā pieņemto ANO Drošības padomes 1701.rezolūciju, uzskata, ka tā ir būtisks pamats militāro darbību pārtraukšanai. Ārlietu ministrija atzinīgi vērtē Izraēlas un Libānas lēmumu akceptēt rezolūciju un vienlaikus uzsver, ka tās veiksmīga īstenošana būs atkarīga no iesaistīto pušu rīcības. Pašreiz svarīgākais ir, lai uz Izraēlas un Libānas robežas būtu nodrošināts miers un drošība, nepieļaujot turpmāku konflikta situācijas saasināšanos reģionā.

Situācijas kontroles nodošana starptautiskajiem spēkiem un citi soļi, kas nodrošinātu mieru un stabilitāti, ir būtiski gan militārās darbības neatjaunošanai, gan arī problēmas atrisināšanai ilgtermiņā.

ANO Drošības padomes 1701.rezolūcija aicina pilnībā pārtraukt karadarbību starp Izraēlu un grupējumu “Hezbollah”. Grupējums “Hezbollah” tiek aicināts pārtraukt uzbrukumus Izraēlai, kā arī izdot divus sagūstītos izraēliešu karavīrus, savukārt Izraēla – apturēt militāro uzbrukumu operācijas.

Rezolūcija paredz Libānas armijas un starptautisko spēku izvietošanu Libānas dienvidu daļā vienlaikus ar Izraēlas armijas izvešanu. 15 000 karavīru lielajam ANO kontingentam paredzēts uzraudzīt izraēliešu spēku izvešanu un palīdzēt Libānas armijai nodrošināt pamiera noteikumus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!