• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu attiecības ar Zviedriju ir īpašas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1999., Nr. 397/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14199

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "bēgļu meiteni, kas kļuva par Valsts prezidenti"

Vēl šajā numurā

01.12.1999., Nr. 397/398

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu attiecības ar Zviedriju ir īpašas

Par Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas vizīti Zviedrijā

Šodien, 1.decembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pēc Zviedrijas premjerministra ielūguma uzturas oficiālā vizītē Zviedrijā.

Sadarbība ar Zviedriju ir Latvijai prioritārs ārpolitikas virziens. Latvijas un Zviedrijas attiecības ir īpašas. Zviedrija ir stratēģiski svarīga Latvijas sadarbības partnere un kaimiņvalsts. Abu valstu starpā pastāv augsti attīstīts visu līmeņu politiskais dialogs, abpusēji izdevīga un cieša ekonomiskā un tirdzniecības sadarbība. Starp Zviedriju un Latviju ir izveidoti neskaitāmi personiskie kontakti. Abas valstis saista kopīga vēlme pilnveidot Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību formulas 5+3 ietvaros. Zviedrija ir viena no visnozīmīgākajām Latvijas atbalstītājām, mūsu valstij iekļaujoties Eiropas sadarbības struktūrās, tai skaitā Eiropas Savienībā (ES). Latvijas mērķis ir nākotnē izveidot tādu Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības modeli, kas ļautu runāt par astoņu Ziemeļeiropas valstu identitāti.

Vizītes ietvaros V.Vīķe–Freiberga tiksies ar Zviedrijas karali Kārli Gustavu XVI, premjerministru Jēranu Pērsonu, Zviedrijas parlamenta Riksdaga priekšsēdētāju Birgitu Dālu.

Tiekoties ar Zviedrijas augstākajām oficiālajām amatpersonām, V.Vīķe–Freiberga runās par Latvijas un Zviedrijas divpusējās sadarbības pilnveidošanu. Zviedrijas valdība 2000.gadu ir nosaukusi par Baltijas gadu Zviedrijas ārpolitikā. Ar Zviedrijas premjerministru tiks pārrunāts šīs nozīmīgās iniciatīvas konkrētais saturs. Zviedrijā tiks diskutēts par sadarbību reģiona ietvaros, par Eiropas Savienības paplašināšanās procesu un citiem abas puses interesējošiem jautājumiem.

Vizītes ietvaros Valsts prezidente iepazīsies ar Zviedrijā īstenoto sabiedrības integrācijas modeli. V.Vīķe–Freiberga apmeklēs skolu Rinkebijas pilsētā, kurā mācās visdažādāko nacionalitāšu un kultūru bērni. Pēc aptaujas, kas veikta visu Stokholmas skolēnu vidū, Rinkebijas skola ir saņēmusi vispozitīvāko skolēnu vērtējumu. Sarunā ar skolēniem un skolotājiem Valsts prezidentei būs iespēja iepazīties ar skolas programmu, darba metodēm un mērķiem, kā arī informēt par Latvijā notiekošajām izglītības un sabiedrības integrācijas reformām.

Esot Stokholmā, V.Vīķe–Freiberga Zviedrijas vadošajiem politiķiem, uzņēmējiem, politiskajiem analītiķiem un diplomātiem nolasīs lekciju "Latvija un Baltijas jūras reģiona identitāte" slavenajā Zviedrijas lielākā laikraksta "Svenska Dagbladet" Līderu klubā. Mūsu Valsts prezidente dalīsies pārdomās par Baltijas jūras reģiona attīstības iespējām un Latvijas devumu mūsu reģiona identitātes veidošanā. "Svenska Dagbladet" Līderu klubā kopš 1980. gada ir uzstājušās tādas personības kā Margareta Tečere, Dalailama, Bils Geitss, Teds Tērners, Mihails Gorbačovs, Džordžs Bušs, Lehs Valensa un citi. Vaira Vīķe–Freiberga ir pirmā Baltijas valstu pārstāve, kas aicināta uzstāties klubā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!