• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniegtas Ministru kabineta balvas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1999., Nr. 397/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā - Baltijas asamblejas 15. sesija

Vēl šajā numurā

01.12.1999., Nr. 397/398

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniegtas Ministru kabineta balvas

Vakar, 30.novembrī, Izglītības un zinātnes ministrijā tika pasniegtas 1999. gada Ministru kabineta balvas. Ministru prezidents šo godpilno pienākumu bija uzticējis izglītības un zinātnes ministrei Silvai Goldei.

Naudas balvu — piecus tūkstošus latu, Goda diplomu un krūšu nozīmi saņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis habilitētais ķīmijas doktors Gunārs Duburs, profesors Rihards Treijs, rakstnieks Roalds Dobrovenskis un Dundagas pagasta padomes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns.

Pazīstamā Latvijas vēsturnieka Riharda Treija grāmatu "Latvijas valsts un tās vīri" iniciēja "Latvijas Vēstneša" vadītājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis Oskars Gerts, laikrakstā tika publicēta tā pirmā versija, un "Latvijas Vēstneša" apgādā apcere iznāca atsevišķā izdevumā. Profesora R.Treija monogrāfija nu guvusi augstu novērtējumu kā zinātnes, tā prakses cilvēku vidū. Saņemot balvu un pateicoties par darba augsto novērtējumu, R.Treijs atzinās, ka viņam esot iecere šo darbu turpināt, lai iepazīstinātu sabiedrību arī ar citām mazāk zināmām Latvijas personībām.

Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis Gunārs Duburs valdības balvai izvirzīts par izciliem zinātniskiem sasniegumiem organiskajā ķīmijā un tādu jaunu ārstniecības vielu radīšanā, kas jau guvušas plašu pielietojumu medicīnas un kosmētikas ikdienā. Pēc apbalvojuma saņemšanas akadēmiķis G.Duburs uzsvēra, cik svarīgi ir investēt līdzekļus zinātnē, jo tie ar uzviju atnāk atpakaļ. "Mums nav citas dabas bagātības kā cilvēka smadzenes. Un mums ir potenciāls," viņš sacīja.

Dundagas pagasta padomes priekšsēdētāja Gunāra Laicāna apbalvošanu ierosinājis īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību lietās Jānis Bunkšs. Ministru kabineta balvas ieguvējs ar saviem domubiedriem pēc gandrīz divu gadu darba izveidojis pašvaldību sadarbības bezpeļņas organizāciju SIA "Ziemeļkurzeme". Tas ir pirmais šāda veida uzņēmums Latvijā, kuram pieredzi nākas gūt no savām kļūdām, un lielas pūles pielikt, skaidrojot un pārliecinot par kopīgas saimnieciskās darbības lietderību. "Nekas nevar būt labāks par labām kaimiņu attiecībām," saņēmis balvu, sacīja G.Laicāns.

Bet rakstnieku Roaldu Dobrovenski par izcilo romānu "Rainis un viņa brāļi" balvai izvirzījusi Kultūras ministrija. Tas ir nozīmīgs ieguldījums latviešu kultūrā, vēl jo vairāk tādēļ, ka to veicis cilvēks, kura dzimtā valoda nav latviešu, bet kurš to perfekti apguvis un iekļāvies mūsu kultūrā. Saņēmis Ministru kabineta balvu, rakstnieks sacīja, ka runāt neesot radis, bet rakstīt vēl tikai mācoties. "Ļoti svarīgi, ka darbs tiek ievērots, pamanīts."

Armīda Priedīte, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!