• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 1999. gada 26. novembra informācija "Par 2000.gada Tautas skaitīšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1999., Nr. 397/398 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma īstermiņa parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

01.12.1999., Nr. 397/398

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 26.11.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija 1999.gada 26.novembrī

Par 2000.gada Tautas skaitīšanu

2000.gada Tautas skaitīšanas sagatavošanas darbos sācies jauns posms, kurā turpmāk piedalīsies ne tikai Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbinieki, bet arī visas pilsētu un rajonu statistikas nodaļas, kā arī pašvaldības.

Novembra beigās CSP notika pilsētu un rajonu statistikas nodaļu vadītāju sanāksme, kurā galvenais jautājums bija 2000.gada Tautas skaitīšanas organizēšanas plānu izstrādāšana. Šāda plāna galvenais mērķis ir nodrošināt konkrētus darba uzdevumus katram skaitītājam, kurš nākamā gada aprīlī apmeklēs iedzīvotājus viņu dzīvesvietā. Pats svarīgākais — lai šai plānā tiktu ietverti dati par katru māju un katru dzīvokli, lai izslēgtu iespēju, ka kāds iedzīvotājs paliktu ārpus statistiķu uzmanības loka.

Sanāksmē CSP priekšniece Aija Žīgure informēja tās dalībniekus par tautas skaitīšanas likuma projektu, kas Saeimā tiek sagatavots otrajam lasījumam. Viņa izteica cerību, ka līdz Jaungadam šis projekts iegūs likuma spēku. Tautas skaitīšanas projekta vadītājs Uldis Ušackis akcentēja, ka 2000.gada Tautas skaitīšanas organizēšanas plāns izstrādājams, lai nodrošinātu tautas skaitīšanas sekmīgu sagatavošanu, efektīvu un kvalitatīvu veikšanu un dokumentācijas ar savākto informāciju nogādāšanu CSP tālākai apstrādei.

Tautas skaitīšanas organizēšanas plānus katrai republikas pilsētai un katram rajonam izstrādās pilsētu un rajonu statistikas nodaļas ciešā sadarbībā ar pilsētu un pagastu pašvaldībām, jo tieši tās vislabāk pārzina iedzīvotāju izvietojumu attiecīgajā valsts daļā. Sākot ar šā gada 1.decembri, kopā ar statistikas nodaļu štata darbiniekiem šajā darbā iesaistīsies gandrīz 40 kvalificēti palīgi, kuru galvenais uzdevums būs izplānot katra Tautas skaitīšanā vēlāk iesaistāmā darbinieka slodzi un darba uzdevumus. Tā kā šajā vērienīgajā pasākumā būs iesaistīti vairāk nekā 5 tūkstoši cilvēku, tad svarīgi ir katram precīzi zināt savus pienākumus un atbildības pakāpi.

Sanāksmes dalībnieki bija vieni no pirmajiem, kam tika demonstrēta 2000.gada Tautas skaitīšanas logo zīme, kas rotās gan skaitīšanas pamatdokumentus — Mājsaimniecības lapu un Personas lapu, gan arī tiks izmantota masu izskaidrošanas darbā un skaitīšanas reklāmas materiālos.

Vairāki sanāksmes dalībnieki uzsvēra, ka galīgo risinājumu vēl gaida arī jautājums par 2000.gada Tautas skaitīšanas finansēšanu. Skaidrību šajā jautājumā ieviesīs 2000.gada valsts budžeta apstiprināšana Saeimā. Līdz 2000.gada 31.martam, kad atskanēs skaitītāja zvans vai klauvējiens pie katra mājokļa durvīm, atlicis nedaudz vairāk nekā četri mēneši. CSP darbinieki cer uz iedzīvotāju sapratni par šo svarīgo statistisko uzdevumu un aicina laipni uzņemt skaitītāju savā mājā vai dzīvoklī un sniegt Tautas skaitīšanas programmā paredzēto informāciju.

CSP preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!